کاهش بهای نفت ادامه دارد؛ تولیدکنندگان عمده در ابوظبی رایزنی می‌کنند

تولیدکنندگان عمده نفت روز یک‌شنبه ۲۰ آبان در ابوظبی گرد هم می‌آیند تا در مورد رویکردهایی که بتواند جلوی کاهش بهای نفت را بگیرد، رایزنی کنند.

برخی از تحلیل‌گران می‌گویند افزایش تولید نفت، کاهش تقاضا و کاهش نگرانی‌ها در پی معافیت‌های موقت نفتی آمریکا به مشتریان ایران بر بازار تاثیر گذاشته‌است.

در گردهمایی ابوظبی، علاوه بر نمایندگان کشورهای عضو اوپک، روسیه نیز شرکت خواهد کرد. گزارش‌های فعلی حاکی‌ست که اوپک و روسیه احتمالا موضوع کاهش تولید نفت را سبک و سنگین خواهند کرد.

چه اتفاقی ممکن است در یک ماه بیافتد. چند هفته پیش خیلی‌ها می‌گفتند بهای نفت به صد دلار در هر بشکه می‌رسد، اما حالا رویکرد به بازار به پایین‌ترین حد خود از سال ۲۰۱۶ به این سو رسیده‌است.
مایکل تران، استراتژیست «آر بی سی کاپیتال مارکتس»

یکی از اعضای شرکت‌کننده در این نشست به وب‌سایت «اس اند پی گلوبال پلاتس»، یک آژانس مهم خبررسانی در مورد نفت، گفته است «ما نگران وضعیت فعلی در بازار هستیم، وضعیت اقتصاد جهانی، عرضه و تقاضا».

یکی دیگر از شرکت‌کنندگان که نام او نیز فاش نشده به این وب‌سایت می‌گوید «بازار در بازه زمانی بسیار کوتاهی، تغییرات عمده‌ای کرده‌است».

بهای نفت در یک ماه ۲۰ درصد کاهش یافته است؛ آن‌هم در حالی‌که اوایل ماه میلادی اکتبر به بالاترین میزان طی چهار سال گذشته رسیده بود.

دلایل مختلفی وجود دارد که گفته می‌شود کاهش بهای نفت ناشی از آن‌ها است. فواد رزاق‌زاده، تحلیل‌گر و کارشناس «فارکس.کام» به خبرگزاری فرانسه می‌گوید «کاهش بهای نفت در حالی ادامه پیدا کرده که برخی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان، از جمله عربستان، روسیه و آمریکا، بیش از آن‌چه از کاهش تولید نفت ایران انتظار می‌رفت، استخراج کرده‌اند».

در عین حال آمریکا به هشت کشور عمده خریدار نفت ایران نیز معافیت‌های موقتی داده‌است، که خود در همان آغاز دور دوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران در ۱۴ آبان، کمی از بهای نفت کاست. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، پیش‌تر گفته بود مایل نیست تحریم‌ها علیه ایران بهای نفت را افزایش دهد.

از سوی دیگر گزارش‌های مختلفی از کاهش تقاضا نیز منتشر شده‌است.

مایکل تران، استراتژیست «آر بی سی کاپیتال مارکتس» به رویترز می‌گوید «چه اتفاقی ممکن است در یک ماه بیافتد. چند هفته پیش خیلی‌ها می‌گفتند بهای نفت به صد دلار در هر بشکه می‌رسد، اما حالا رویکرد به بازار (برخورد سرمایه‌گذاران در مورد سیر مورد انتظار در قیمت‌ها در بازار) به پایین‌ترین حد خود از سال ۲۰۱۶ به این سو رسیده‌است».

وزیرانی که در ابوظبی گرد هم می‌آیند قرار نیست فورا دست به اقدامی بزنند، اما شاید توصیه به کاهش تولید بکنند. هرچند شبکه خبری سی‌ان‌بی‌سی سه روز پیش گزارش داده بود که ایالات متحده در حال حاضر بیش از روسیه و عربستان سعودی نفت تولید می‌کند که خود این موضوع احتمالا بر اعضای اوپک و غیر اوپک تاثیر می‌گذارد و از نگاه وزیران نفت در ابوظبی نیز دور نخواهد ماند.

خبرگزاری فرانسه، رویترز، سی‌ان‌بی‌سی، اس اند پی گلوبال پلاتس|ت