ایران: سیاست کاهش تولید نفت اوپک مشوق افزایش تولید آمریکا شده است

استخراج نفت شیل (نفت شنی) در کالیفرنیا

نماینده ایران در اوپک می‌گوید سیاست‌های اوپک و کشورهای هم‌پیمان به رهبری روسیه برای کاهش تولید نفت در راستای حفظ قیمت آن، باعث افزایش تولید نفت آمریکا شده است.

افشین جوان می‌گوید سیاست کاهش تولید نفت اوپک و کشورهای هم‌پیمان، رقبای دیگر مانند آمریکا را تشویق به افزایش تولید کرده و هم‌اکنون قدرت مانور کمتری برای اوپک برای تنظیم بازار نفت باقی مانده است.

به نوشته خبرگزاری بلومبرگ، او همچنین هشدار داد که ممکن است برخی اعضای کوچک آفریقایی اوپک به خاطر ناتوانی در تأمین مالی حق عضویت، از این سازمان خارج شوند.

پیشتر قطر در سال ۲۰۱۹ به خاطر مخالفت با سیاست کاهش تولید نفت این سازمان و تمرکز بر توسعه بخش قطری میدان پارس جنوبی (مشترک با ایران)، اوپک را بعد از ۵۷ سال عضویت ترک کرد.

آقای جوان می‌گوید سیاست افت تولید نفت اوپک باعث شده تولید روزانه نفت آمریکا طی چهار سال گذشته ۲ میلیون بشکه اوج بگیرد.

قرار است هفته آینده اوپک و کشورهای هم‌پیمان به رهبری روسیه اجلاسی دربارهٔ تمدید کاهش تولید نفت برای بالا نگه داشتن قیمت‌های جهانی نفت برگزار کنند. بهای نفت شاخص برنت هم‌اکنون حدود ۷۲ دلار است.

ایران، لیبی و ونزوئلا از توافق کاهش تولید نفت مستثنی هستند.

بیشتر در این باره: آژانس انرژی: آمریکا در ماه ژوئن بزرگ‌ترین صادرکننده نفت دنیا شد

سازمان اطلاعات انرژی آمریکا در آستانه این اجلاس روز سه‌شنبه با انتشار گزارشی اعلام کرد تولید نفت این کشور به یک رکورد تاریخی رسیده است.

این گزارش می‌افزاید تولید نفت آمریکا به مدد توسعه صنعت نفت شِیل، امسال به ۱۳.۲ میلیون بشکه می‌رسد که ۳۰۰ هزار بشکه بیشتر از پارسال است و سال آینده نیز دوباره ۳۰۰ هزار بشکه افزایش خواهد یافت.

اوپک و کشورهای هم‌پیمان به رهبری روسیه سیاست کاهش تولید نفت برای بالا نگه داشتن قیمت آن را از سال ۲۰۱۷ به اجرا گذاشتند و در همین بازه زمانی، تولید روزانه نفت آمریکا ۵۵ درصد جهش داشته است. تولید نفت آمریکا همچنین از ابتدای دهه گذشته تاکنون بیش از دو برابر شده است.

اوپک در آخرین گزارش ماهانه خود که اواسط نوامبر منتشر کرد، می‌گوید در سال جاری نیاز جهانی به نفت اوپک و کشورهای هم‌پیمان به رهبری روسیه تنها ۵۰۰ هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت و سال آینده این رشد تنها ۴۰۰ هزار بشکه خواهد بود.

این در حالی است که رشد تولید روزانه نفت دیگر کشورها در سال جاری ۱.۲ میلیون بشکه و در سال آینده ۱.۱ میلیون بشکه خواهد بود و بخش اعظم این رشد به خاطر توسعه میادین نفتی آمریکا و کانادا اتفاق خواهد افتاد.