در حملات هوایی آمریکا و بریتانیا به حوثی‌ها تاکنون «بیش از ۷۵ تن» کشته شده‌اند

ناوچه آمریکایی کارنی در حال شلیک به سمت مواضع حوثی‌های یمن

منابع یمنی به شبکه بریتانیایی اسکای‌نیوز به زبان عربی گفته‌اند که در سلسله‌حملات مشترک هوایی آمریکا و بریتانیا علیه اهداف متعلق به شورشی‌های حوثی تا کنون «بیش از ۷۵ تن» کشته شده‌اند.

بنابر این گزارش، عمده تلفات نیروهای حوثی در یمن در نتیجه حملات آمریکا و بریتانیا در ده روز اول، در بندر الحدیده و در حجه، ضمار، تعز و البیضاء در جریان بمباران اهداف این گروه بوده و سکوهای پرتاب موشک و انبارهایی از پهپادهای حوثی‌ها هدف قرار گرفته است.

بر اساس این گزارش در روز یکشنبه، اول بهمن، این تعداد تلفات، شامل کشته‌هایی از نیروهای سپاه پاسداران و نیروهای حزب‌الله لبنان نیز هست.

این منابع گفته‌اند ۹ تن از ۷۵ کشته در حملات دوره اخیر آمریکا و بریتانیا، متخصصان خارجی بودند؛ سه عضو سپاه پاسداران و ۶ عضو حزب‌الله که نقش مشاور برای نیروهای حوثی را داشتند.

این گزارش حاکی است که این «عوامل خارجی» در عملیات‌ها و مکان‌های مختلف کشته شدند. این شبکه از کشته شدن دو عضو نیروهای شیعی عراقی متحد ایران در یمن نیز خبر داده است.

با تصمیم مشترک جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا، این دو کشور از دو هفته پیش حمله به اهداف وابسته به نیروهای حوثی را در یمن در واکنش به سلسله‌تعرضات دریایی این گروه علیه کشتیرانی آزاد در دریای سرخ، تنگه راهبردی باب‌المندب و فراتر از آن، آغاز کردند.

بیشتر در این باره: بریتانیا سامانه موشکی ناوهای خود در دریای سرخ را ارتقا می‌دهد

حوثی‌های متحد ایران، حزب‌الله و حماس، از حدود یک ماه پس از جنگ اسرائیل با گروه افراطی حماس در غزه، حمله به کشتی‌ها را با ادعای حمایت از فلسطینیان آغاز کرده و با شلیک موشک یا حملات پهپادی درصدد وارد کردن آسیب به‌شمار زیادی از کشتی‌های متعلق به کشورها و شرکت‌های غربی، آسیایی و دیگران برآمدند.

آنها در تعرضات دریایی خود بر کشتی ژاپنی با نام گالاکسی لیدر نیز مسلط شدند که هنوز آن را در اختیار دارند.

گروه حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا تروریستی شناخته می‌شود.

خبرگزاری رویترز روز شنبه به نقل از منابع ایرانی و منطقه‌ای نوشت ایران و حزب‌الله در حملات حوثی‌ها دخالت دارند؛ دانش، تسلیحات و اطلاعات مربوط به کشتی‌های خارجی را در اختیار حوثی‌ها می‌گذارند و در هدایت عملیات ایذایی دریایی اخیر نیز عملاً در میدان هستند.

سخنگوی حوثی‌ها در واکنش به گزارش رویترز گفت ایران در آموزش و ساخت تسلیحات کمک کرده اما تصمیمات مستقلاً توسط یمنی‌ها گرفته شده است.

واشینگتن‌پست روز اول بهمن نوشت آمریکا برای احتمال گسترش عملیات و حملات مستمر در یمن آماده شده است.