وزیر کشور پاکستان روز جمعه دوم تیر گفت دستکم ۳۵۰ شهروند این کشور از جمله سرنشینان کشتی حامل پناهجویان بودند که هفته گذشته در آبهای یونان غرق شد.
رانا ثناءالله در جلسه پارلمان پاکستان گفت این کشتی ماهیگیری هنگام غرق شدن در روز ۲۴ خرداد بین ۴۰۰ تا ۷۰۰ سرنشین داشت و تاکنون ۲۸۱ خانواده پاکستانی که میگویند فرزندان آنها جزء قربانیان هستند برای دریافت اطلاعات و کمک، به دولت این کشور مراجعه کردهاند.
او افزود برای کمک به شناسایی افرادی که در یکی از «مرگبارترین» سوانح کشتیرانی در آبهای اروپا جان باختهاند تاکنون نتایج آزمایش دیانای ۱۹۳ خانواده پاکستانی جمعآوری شده است.
تنها ۱۰۴ سرنشین این کشتی نجات یافتهاند که ۱۲ نفر آنها از اتباع پاکستان هستند و طبق آمارهایی که دولت یونان روز ۲۹ خرداد منتشر کرد اجساد ۸۲ قربانی پيدا شدهاست.
گزارش رانا ثناءالله خان به پارلمان این کشور، اولین اظهارنظر رسمی مقامات پاکستانی در مورد شمار تقریبی شهروندان این کشور است که در اين حادثه جان خود را از دست دادهاند.
دولت پاکستان از هفته گذشته و در پی انتشار گزارشهایی در مورد تعداد کثیر اتباع پاکستانی در میان سرنشینان این کشتی، تعقیب و دستگیری اعضای شبکههای قاچاق انسان را آغاز کرد. پلیس ۱۷ مظنون را در ارتباط با این حادثه بازداشت کرده است.
بیشتر در این باره: افزایش قربانیان کشتی حامل مهاجران در آبهای یونان؛ مظنونان بازداشت شدندمقامات دادگستری و پلیس پاکستان میگویند قربانیان این حادثه که در جستجوی کار قصد داشتند به اروپا بروند مبالغی بین «پنج تا هشت هزار دلار» به قاچاقچیان پرداخت کرده بودند.
پناهجویان پاکستانی توسط قاچاقچیان با هواپیما به دوبی و سپس به مصر و از آنجا به لیبی منتقل میشوند.
در سالهای اخیر لیبی به یکی از کانونهای اصلی حرکت پناهجویان به سوی سواحل جنوبی اروپا تبدیل شده است.
تحقیقات گارد ساحلی یونان نیز نشان میدهد که کشتی غرق شده روز ۲۰ خرداد از بندر طبرق در شمال لیبی به حرکت درآمده بود و قصد داشت به ایتالیا برود.
تحقیقات پلیس پاکستان نشان می هد که رهبران باندهای قاچاق انسان در لیبی هستند.
براساس شواهدی که وزارت کشور پاکستان اکثر مفقودشدگان اهل ایالت پرجمعیت پنجاب در شرق و یکی از شهرهای دورافتاده در ناحیه کشمیر هستند.
نهادهای مسئول در سازمان ملل هفته گذشته اعلام کردند که تعداد سرنشینان این کشتی دستکم ۴۰۰ نفر بوده است. به نظر میرسد اکثر سرنشینان اهل کشورهای پاکستان، مصر و سوریه بودهاند.
همزمان، عملکرد دولت یونان در واکنش به این حادثه بهشدت مورد انتقاد قرار گرفته است. گارد ساحلی این کشور متهم است که ساعتها قبل از غرق شدن کشتی آن را تحت نظر داشت و بهرغم وجود شواهد کافی در مورد وضعيت خطرناک اين کشتی تا قبل از واژگونی آن هيچ اقدامی برای نجات سرنشينان انجام نداده بود.