آغاز ساخت یک نیروگاه هسته‌ای ۳.۵ میلیارد دلاری با طراحی چین در پاکستان

نخست‌وزیر پاکستان (نفر چهارم از راست) در مراسم آغاز روند احداث نیروگاه هسته‌ای «چشمه-۵» که توسط چینی‌ها طراحی شده است

شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان، روز جمعه ۲۳ تیرماه روند احداث ساختمان یک پروژه اتمی تولید برق را که توسط شرکت­‌های چینی طراحی شده است کلید زد.

ظرفیت تولید برق این پروژه ۳.۵ میلیارد دلاری، ۱۲۰۰ مگاوات و بخشی از طرح‌های دولت پاکستان برای تولید انرژی ناآلاینده است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، ساخت این پروژه کم­تر از یک ماه پس از امضای قرارداد بین دولت پاکستان و شرکت دولتی همکاری­‌های هسته­‌ای خارجی چین آغاز می‌شود.

نیروگاه هسته‌­­ای مولد برق در این طرح مجهز به راکتورهای مدل «هوالونگ- یک» است که از نسل سوم نیروگاه­‌های هسته‌­ای جهان تلقی می‌شود و به‌دلیل برخورداری از فناوری­‌های ایمنی پیشرفته، امن‌تر از نیروگاه‌های قبلی هستند.

مناسبات پاکستان و چین همواره بسیار نزدیک بوده است تا جایی که رهبران پاکستان از چین به عنوان «برادر آهنین» نام می‌برند.

علاوه بر این پروژه، شرکت­‌های چینی در حال احداث جاده، پل، نیروگاه­‌های برق و یک خط آهن در پاکستان هستند که غرب چین را به بندر پاکستانی گوادر در ساحل اقیانوس هند متصل می‌کند.

این نیروگاه هسته­‌ای جدید به نام «چشمه-۵» در نزدیکی شهر میانوالی واقع در ساحل غربی رود سند در ایالت پنجاب ساخته می‌شود. در دهه­‌های اخیر چهار نیروگاه هسته­‌ای دیگر در همین منطقه با کمک چین ساخته شده است.

شهباز شریف در مراسمی با حضور مقام‌های پاکستانی و چینی گفت: «نیروگاه چشمه-۵ خود به تنهایی یک موفقیت بزرگ و نماد ارزنده­‌ای از همکاری بین دو کشور دوست است.»

او افزود که با تکمیل این پروژه پاکستان از انرژی پاکیزه، کارآمد و ارزان­‌تر بهره­‌مند خواهد شد.

پاکستان که اولین نیروگاه خود را از کانادا خرید در حال حاضر فقط هشت درصد از برق مورد نیاز کشور را با انرژی هسته­‌ای تولید می‌کند و قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ این رقم را به ۲۰ درصد افزایش دهد.

چين در ماه­‌های اخیر یک وام پنج میلیارد دلاری به پاکستان داده است که با کمک آن بتواند از طریق استقراض بیشتر از صندوق بین‌المللی پول تا حدی از شدت بحران اقتصادی سال‌های اخیر بکاهد.

آقای شریف در بخش دیگری از سخنانش گفت که پاکستان هیچگاه کمک مالی چین در شرایطی که با خطر ورشکستگی روبرو بود را فراموش نخواهد کرد.

او افزود که پاکستان دیگر با خطر ورشکستگی اقتصادی روبرو نیست.