پاکستان به رسمیت شناختن دولت طالبان را موکول به مشورت‌های بین‌المللی کرد

یکی از شبه‌نظامیان در کابل پرچم گروه خود را بر فراز خودرویی نصب می‌کند

وزیر اطلاع‌رسانی و رسانه پاکستان می‌گوید دولت این کشور تنها بعد از مشاوره با قدرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای به رسمیت شناختن دولت طالبان در افغانستان تصمیم خواهد گرفت.

فؤاد چودهری روز سه‌شنبه ۲۶ مردادماه گفت دولت پاکستان درباره این موضوع تصمیم یکجانبه نخواهد گرفت.

وی همچنین گفت پاکستان خوشحال است که کنترل افغانستان توسط طالبان با خشونت‌ها و خونریزی‌های زیاد همراه نبوده‌است.

این اظهارات دو روز بعد از سقوط کابل به دست طالبان بیان می‌شود. طالبان طی نزدیک به دو هفته کل کشور را تسخیر کرد و محمد اشرف غنی رئیس‌جمهور کشور به همراه برخی مقامات ارشد از کشور فرار کردند.

پاکستان به همراه دو کشور دیگر در دهه ۱۹۹۰، زمانی که طالبان در افغانستان قدرت را به دست گرفته بود، «امارات اسلامی طالبان» را به رسمیت شناخت. امارات اسلامی بعد از حمله نظامی آمریکا به افغانستان در سال ۲۰۰۱ سقوط کرد.

هنوز دقیقاً معلوم نیست آیا طالبان خواهان استقرار امارات اسلامی به رهبری خود طالبان است یا با احزاب و مقامات سابق افغانستان دربارهٔ دولت انتقالی وارد مذاکره خواهد شد.

غلام محمد اسحاق‌زی، نماینده دولت ساقط شده افغانستان در سازمان ملل روز دوشنبه ۲۵ مرداد ماه در جلسه شورای امنیت این نهاد بین‌المللی، نگرانی خود را از عدم پایبندی طالبان به وعده‌های خود در رابطه با تأمین امنیت مردم و انتقام‌گیری ابراز داشت و از کشورهای جهان خواست که «امارت اسلامی افغانستان» به رهبری طالبان را به رسمیت نشناسند.

با این حال روسیه و چین حمایت تلویحی خود از طالبان را اظهار داشته‌اند.

با استفاده از گزارش‌های آسوشیتدپرس و رادیو فردا؛ د.خ