توافق آتش‌بس رهبران شیعه و سنی پاکستان پس از درگیری‌های خونین

شرکت کنندگان در نشست لویه جرگه در مورد آتش‌بس دائمی بین مسلمانان شیعه و سنی در استان خیبر پختونخوا در شمال غرب پاکستان.

رهبران شیعه و سنی مناطق شمال غرب پاکستان به توافق «صلح دائمی» برای پایان دادن به درگیری‌های خونین سه ماه گذشته دست یافتند.

این توافق روز چهارشنبه ۱۲ دی‌ماه برای پایان دادن به درگیری‌های خونین در منطقه کُرَّم امضا شد.

یک گردهمایی سنتی (لویه جرگه) از رهبران قومی، مذهبی و سیاسی این منطقه از دو هفته پیش جلساتی را برای پایان دادن به درگیری‌ها برگزار کردند و نهایتاً روز گذشته به توافق صلح رسیدند.

دور تازه خشونت بین شیعیان و سنی‌ها اول آذر امسال هنگامی آغاز شد که دو کاروان از شیعیان که با حمایت پلیس در جاده در حرکت بودند، به کمین نیروهای مسلح افتاده و ۴۳ تن کشته در همان روز کشته شدند که چهار تن از آنها سنی و بقیه شیعه بودند.

این رخداد به درگیری میان شیعیان و سنی‌های این منطقه منجر شد و از آن زمان مجموعاً حدود ۱۳۰ نفر در این درگیری‌ها کشته و بیش از ۲۰۰ تن زخمی شدند.

بیشتر در این باره: افزایش مرگ کودکان در شهر شیعه‌نشین تحت محاصره گروه‌های سنی در پاکستان

یک حمله پیشین نیز دو ماه قبل رخ داده بود و مهاجمان به یک کاروان مسافری حمله کردند که منجر به کشته شدن ۱۷ نفر شد.

پاکستان، کشوری با اکثریت سنی است اما در منطقه کُرَّم در استان خیبر پختونخوا در نزدیکی مرز با افغانستان، جمعیت شیعه بسیاری سکونت دارند. در طول دهه‌ها درگیری میان شیعیان و سنی‌های این منطقه سابقه داشته است.

مالک عبدالوالی خان، یکی از اعضای لویه جرگه، به رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی گفت که رهبران شیعه و سنی منطقه روز گذشته قرارداد صلح را امضا کردند.

او تصریح کرد بیست رهبر نماینده اهل سنت، توافقنامه را امضا کردند و بعد از امضای آن توسط رهبران قبیله‌ای و مذهبی باقی‌مانده، تردد در جاده‌ها دوباره از سر گرفته خواهد شد و تأمین امنیت آن با دولت خواهد بود.

بسته شدن جاده‌ها منجر به کمبود شدید کالاهای ضروری از جمله غذا، دارو، سوخت، هیزم و گاز برای اهالی شده است.

گفته می‌شود که منشأ درگیری‌ها مربوط به اختلافات پیرامون مالکیت زمین میان طوایف و قبایل شیعه و سنی بوده است.