انجمن قلم آمریکا صدور حکم سنگین برای شروین حاجیپور، خواننده معترض و برنده جایزه ِ«گرمی»، را محکوم کرد.
این انجمن خواستار لغو این احکام و حذف تمامی اتهامات علیه این خواننده و ترانهسرا شده است.
بیشتر در این باره: شروین حاجیپور به حبس، ممنوعیت خروج از کشور و ساخت موسیقی علیه آمریکا محکوم شدشروین حاجیپور روز جمعه ۱۱ اسفند حکم صادرشده از سوی دادگاه انقلاب را در حساب کاربری خود در اینستاگرام منتشر کرد.
بر اساس این حکم، دستگاه قضایی جمهوری اسلامی، او را به مجازاتهای متعددی ازجمله «سه سال حبس»، «ساخت موسیقی علیه جنایات آمریکا» و «ممنوعیت خروج از کشور» محکوم کرده است.
شروین حاجیپوردر روزهای آغازین اعتراضات «زن زندگی آزادی» آهنگ و ترانه «برای» را با الهام از پستهای کاربران ایرانی در شبکههای اجتماعی خواند و منتشر کرد.
در این ترانه، او به دغدغههای مردم ایران از جمله مشکلات اقتصادی، فاصله طبقاتی، فشارهای اجتماعی و معضلات محیط زیستی پرداخته بود.
حاجیپور سال گذشته پس از انتشار این آهنگ، بازداشت و مدتی تحت بازداشت قرار داشت و ۱۲ مهر همان سال به قید وثیقه آزاد شد.
ترانه «برای» او با استقبال گسترده در داخل و خارج از ایران روبرو شد و جایزه بخش «آهنگ برای تغییرات اجتماعی» شصت و پنجمین دوره «گرمی» را از آن خود کرد.
بیشتر در این باره: انجمن قلم آمریکا بازداشت «وفادار»، رَپر معترض ایرانی را محکوم کرددر واکنش به صدور احکام سنگین علیه این خواننده، جولی تُربو، مدیر گروه «ارتباط با هنرمندان در معرض خطر» انجمن قلم آمریکا، گفت: «محکومیت شروین حاجیپور تلاش وحشتناک دیگری برای سرکوب صداهای مستقلی است که خواستههای مردم ایران برای آزادیهای اساسی را هدایت میکنند.»
خانم تربو ضمن اشاره به «ترس حکومت ایران از قدرت موسیقی برای امید بخشیدن به شهروندان و الهام بخشیدن به آرزوی آیندهای بهتر و عادلانهتر» گفت: «دولت ایران در تلاش است تا جنبش قدرتمندی که موسیقیدانان معتقد به آزادی و حقوق زنان پیشگامان آن هستند را خاموش کند.»
«ارتباط با هنرمندان در معرض خطر» از پروژههای تحت حمایت انجمن قلم آمریکا است که به حمایت از هنرمندان، روزنامهنگاران و نویسندگان در معرض خطر و تقویت شبکهها و سازمانهایی میپردازد که میتوانند از آنها حمایت کنند.
پس از شروع اعتراضات «زن زندگی آزادی» فشار بر هنرمندان و خوانندگان معترض افزایش یافته است. توماج صالحی، سامان یاسین، وفا احمدپور و مهدی یراحی از دیگر خوانندگانی هستند که بهدلیل حمایت از اعتراضات و انتقاد به حاکمیت بازداشت و با احکام سنگینی روبهرو شدهاند.
انجمن قلم آمریکا نوشته که دستکم ۵۷ نویسنده ایرانی در سال ۲۰۲۲ بهدلیل انجام حرفه خود بازداشت شدند و این بازداشتها ایران را به دومین زندان بزرگ نویسندگان در جهان پس از چین تبدیل کرده است.