در پی انتشار گزارشهای متعدد درباره مسمومیت دهها نفر در شهرستان رضوانشهر استان گیلان، مسئولان محلی دلایل متناقضی درباره این اتفاق اعلام کردهاند.
ساعاتی پس از آنکه شرکت آب و فاضلاب استان گیلان ارتباط مسمومیتهای رضوانشهر با آب آشامیدنی را تکذیب کرد، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از افزایش شمار مسمومیتهای این شهرستان به «۲۶۰ تن» خبر داد.
محمدتقی آشوبی روز شنبه نهم تیرماه با بیان اینکه این بیماران از دیروز در حال مراجعه به مراکز درمانی هستند، به خبرنگاران گفت: «تاکنون ۲۶۰ تن از شهروندان رضوانشهری با علائم تهوع، استفراغ و دلپیچه به مراکز دولتی و خصوصی این شهرستان مراجعه کردهاند.»
نادر صفوی، فرماندار رضوانشهر، نیز دیشب در گفتوگوی تلفنی با خبر شبانگاهی شبکه تلویزیونی استانی گیلان مراجعه شهروندان این شهرستان به مراکز درمانی به دلیل «علائم تهوع»، «درد بدن» و «سوزش معده» را تأیید کرده بود.
بیشتر در این باره: وضعیت زباله و پسماند در گیلان و مازندران «فوق بحرانی» استشرکت آب و فاضلاب استان گیلان در واکنش به این صحبتها روز شنبه در اطلاعیهای اعلام کرد: «هیچگونه ارتباطی بین مسمومیت مشترکان در رضوانشهر و مصرف آب شرب شبکه توزیع در این شهرستان وجود ندارد.»
در این بیانیه همچنین عنوان شده که در سخنان فرماندار این شهرستان «هیچگونه اشاره و ارتباطی بین وقوع این رخداد و آب آشامیدنی شهر رضوانشهر مطرح نشده بود».
این در حالی است که نادر صفوی، فرماندار رضوانشهر، در گفتوگوی جمعهشب خود اعلام کرد: «در بررسی اولیه علت مسمومیت این افراد آلودگی آب تشخیص داده شده است.»
موضوع آلودگی آب آشامیدنی، منابع آب و رودخانهها در استان گیلان پیش از این بارها در رسانههای داخلی ایران منعکس شده است.
همچنین در جلسه شورای حفاظت منابع آب شهرستان رضوانشهر در آذرماه ۱۴۰۰ با اشاره به آلودگی برخی منابع آب زیرزمینی این شهرستان «نفوذ سموم کشاورزی، پسابها و فاضلابها» و «پیشروی آب شور دریا» به عنوان عوامل اصلی آلودگی آبهای زیرزمینی معرفی شدند.