پومپئو: حزب‌الله تهدیدی برای لبنان است

مایک پومپئو و سعد حریری در واشینگتن دیدار کردند.

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا ، روز پنجشنبه ۲۴ مرداد ضمن تاکید بر حمایت ایالات متحده از نهادهای قانونی لبنان، از ایران و حزب الله لبنان به عنوان تهدیدهایی برای منطقه و لبنان یاد کرد.

مایک پومپئو در جریان دیدار با سعد حریری، نخست وزیر لبنان گفت، ایالات متحده به حمایت خود از نهادهای قانونی و معتبر لبنان ادامه می‌دهد، این نهادها برای حفظ امنیت، ثبات و حاکمیت لبنان ضروری هستند.

وی تاکید کرد، این نهادها برای پاسخگویی لبنان به چالش‌های اقتصادی، سیاسی و انسانی نقشی اساسی دارند.

وزیر امور خارجه آمریکا تصریح کرد: این منطقه‌ای است که از سوی ایران تهدید می‌شود و حزب الله، نیروهای نیابتی‌اش، تهدیدی برای لبنان است.

دولت آمریکا همواره حکومت ایران را به اقدامات تحریک‌آمیز برای بی‌ثبات کردن منطقه خاورمیانه از جمله لبنان متهم کرده و می‌گوید، یکی از اهداف اصلی تشدید فشار و تحریم علیه ایران، کاستن از قدرت مالی تهران و مسدود کردن منابع مالی متحدان منطقه‌ای آن نظیر حزب‌الله لبنان است.

کنفرانس خبری کوتاه مایک پومپئو و سعد حریری پس از مذاکرات این دو در واشینگتن برگزار شد.

مایک پومپئو همچنین از لبنان به دلیل میزبانی بیش از یک میلیون آواره سوری تقدیر کرد.

سعد حریری نیز در این کنفرانس از مایک پومپئو به عنوان دوست بزرگ لنبان یاد کرد و از کمک‌های نظامی آمریکا به لبنان تشکر کرد.

نخست وزیر لبنان گفت: من باردیگر بر تعهد خود برای مبارزه با تروریسم تاکید می کنم.

حل اختلافات مرزی با اسرائیل

سعد حریری همچنین از تلاش های دیوید ساترفیلد، هماهنگ‌کننده امور خاورمیانه در وزارت امور خارجه آمریکا برای حل و فصل اختلافات لبنان و اسرائیل بر سر مرز دریایی تشکر کرد.

نخست وزیر لبنان می گوید، طرح پیشنهادی برای حل اختلافات به من، رئیس جمهوری و رئیس مجلس (لبنان ) ارائه شده است و امیدوارم که اتخاذ تصمیم براساس قانون اساسی در این خصوص تا ماه سپتامبر اتخاذ شود.

لبنان و اسرائیل بر سر قلمرو دریایی به وسعت ۸۶۰ کیلومتر مربع اختلاف دارند. این منطقه در جوار سه حوزه مهم از منابع انرژی لبنان واقع شده است.

مایک پومپئو هم در بیانیه خود تاکید کرده است حل و فصل این موضوع برای لبنان و منطقه «بسیار سودمند خواهد بود.»

در همین حال، دولت لبنان سال گذشته جواز اولین اکتشافات نفتی در حریم دریایی این کشور را برای کنسرسیومی متشکل از شرکت ایتالیایی انی، شرکت فرانسوی توتال و شرکت روسی نوواتک صادر کرد.

این اکتشافات در دو حوزه انجام می شود که یکی از آنها در حریم دریایی مورد اختلاف با اسرائیل واقع شده است.

لبنان همراه با قبرس، سوریه، اسرائیل و مصر صاحب بخشی از منابع انرژی در شرقی ترین بخش دریای مدیترانه (دریای لوانتین) است که از سال ۲۰۰۹ تاکنون منابع بزرگ گاز طبیعی در آن کشف شده است.

لبنان گفته است به دلیل اختلاف با اسرائیل بر سر بخشی از این حریم دریایی کار اکتشاف را متوقف نخواهد کرد. ولی شرکت توتال که مجری طرح است اعلام کرده در حوالی منطقه مورد اختلاف حفاری نخواهد کرد.

با استفاده از یوتیوپ، رویترز و رادیو فردا؛ خ