بنا بر آخرین گزارش سازمان ملل متحد، خط فقر در افغانستان تا نیمه سال ۲۰۲۲، ۹۸ درصد مردم این کشور را شامل خواهد شد.
کَنی وگناراجا، مدیر بخش آسیا و اقیانوسیه آژانس توسعه ملل متحد، در بیانیهای که روز پنجشنبه، ۱۸ شهریور، منتشر شد، خط فقر فعلی در افغانستان را ۷۲ درصد برآورد کرده است.
بنا بر اعلام خانم وگناراجا، تولید ناخالص داخلی افغانستان بر اساس شدت بحران و میزان همکاریهای بینالمللی در سال مالی بعدی که از خرداد ۱۴۰۰ آغاز میشود، بین ۳.۶ تا ۱۳.۲ درصد کاهش مییابد. این در حالی است که تولید ناخالص داخلی این کشور طی دو سال گذشته ۴ درصد بوده است.
در این بیانیه با تاکید بر اینکه تصرف افغانستان توسط طالبان ، ۲۰ سال پیشرفت اقتصادی ثابت در این کشور را در معرض خطر قرار داده، درباره «فاجعه انسانی و توسعهای» در افغانستان هشدار داده شده است.
بیثباتی سیاسی، ذخایر بلوکهشده خارجی، سیستم مالی عمومی فروپاشیده، از بین رفتن بانکهای داخلی و تأثیر همهگیری کووید-۱۹، از جمله عوامل هستند که وضعیت اقتصادی افغانستان را تحت تاثیر جدی قرار دادهاند.
کارشناسان سازمان ملل پیشتر درباره بحران انسانی در افغانستان به دلیل خشکسالی، آوارگی و فقر مزمن همزمان با روی کار آمدن طالبان هشدار داده بودند.
این سازمان اخیرا اعلام کرده که قرار است کمک اضطراری ۶۰۶ میلیون دلاری برای کمک به ۱۱ میلیون نفر در افغانستان را مورد بررسی قرار دهد.