در پی رکوردشکنی درخواستها برای تولد نوزادان در تاریخ یکم فروردین ۱۴۰۱، وزارت بهداشت ایران درباره پیامدهای زایمانهای زودرس بر سلامت مادر و کودک هشدار داد.
به گزارش پایگاه خبری وزارت بهداشت ایران (وبدا)، سعید کریمی، معاون درمان این وزارتخانه با بیان این که سازمان جهانی بهداشت تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد انجام سزارین را برای تولد نوزادان منطقی اعلام کرده است، گفت: «با بیمارستانها و پزشکانی که سابقه آمار بالای سزارین مدیریت نشده در تاریخهای خاصی داشته باشند، برخورد میشود».
در سالهای گذشته، تمایل زوجها در ایران برای تولد فرزندشان در تاریخهای رُند افزایش یافته است. وزارت بهداشت ایران در سالهای گذشته درباره افزایش آمار تقاضای برای سزارین در تاریخهای ۹۸.۸.۸ و ۹۹.۹.۹ هشدار داده و از برخورد با بیمارستانها و پزشکانی که مبادرت به این کار میکنند، خبر داده بود.
خبرگزاری صدا و سیما نیز اخیرا در گزارشی اعلام کرده است که «فهرست بلند و بالایی از متقاضیان رزرو اتاق عمل برای تولد نوزادان در تاریخ یکم فروردین ۱۴۰۱ آماده شده و این فهرست تقاضا برای تولد در این تاریخ، بیش از تاریخهای رُند گذشته است».
با وجود اعلام وزارت بهداشت و درمان ایران در سالهای اخیر مبنی برخورد با پزشکان و بیمارستانهایی که مبادرت به سزارین زودتر از موعد میکنند، تاکنون آمار و گزارشی در این باره منتشر نشده است.
افزایش آمار تقاضا برای تولد نوزدان در تاریخ ۱۴۰۱.۱.۱ در حالی صورت میگیرد که وزارت بهداشت درباره کمبود نیروهای درمانی در روزهای نوروز هشدار داده است.
به گفته متخصصان، انجام سزارینهای زودتر از موعد که منجر به نگهداری بیش از یک ماه نوزدان در بخش مراقبتهای ویژه میشود، میتواند منجر به عفونتهای تنفسی، ریوی و مشکلات گوارشی با پیامدهای مادامالعمر در این نوزدان و حتی مرگ آنها شود.
کارشناسان همچنین درباره عوارض جسمی و روانی زایمان زودرس، همچنین نازایی و مرگ مادران در این موارد هشدار میدهند.