در چندمین روز پیاپی از تجمعهای اعتراضی بازنشستگان، شماری از معترضان بار دیگر روز یکشنبه، ۲۹ خرداد در شهرهای مختلف ایران به خیابانها آمدند.
تا لحظه تنظیم این گزارش ویدئوهایی از تجمع بازنشستگان در شهرهای اهواز، رشت، کرمانشاه، شوشتر ، اراک، ساری، دورود و شوش در شبکههای اجتماعی منتشر شده است.
در ویدیوی منتشرشده از کرمانشاه، بازنشستگان این شهر یک سفر خالی را به دست گرفتند و به طور نمادین آن را تشییع کردند.
اهواز نیز که در روزهای اخیر هر روز شاهد اعتراضات بازنشستگان تأمین اجتماعی بوده است، روز یکشنبه نیز با حضور معترضان صحنه تجمع گستردهای بود که در آن بازنشستگان شعار «مدیریت بیلیاقت، استعفا استعفا» سر دادند.
در اراک نیز بازنشستگان و مستمریبگیران در تجمع خود با سر دادن شعار «رزمندگان دیروز، گرسنگان امروز» اعتراض خود را به وضعیت اقتصادی نشان دادند.
در رشت نیز بازنشستگان معترض در مقابل ساختمان اداره تامین اجتماعی این شهر تجمع کردند و شعار «فریاد، فریاد، از این همه بیداد» سر دادند.
بازنشستگان در یک سال گذشته بارها در اعتراض به پایین بودن مستمری خود تجمعهای اعتراضی برگزار کردهاند، اما جرقه اعتراضهای اخیر که به طور مستمر تا امروز ادامه یافته، از روز ۱۵ خرداد که در ایران تعطیل رسمی است شروع شد. در این روز دولت ابراهیم رئیسی اعلام کرد که تنها ده درصد حقوق بازنشستگانِ غیرحداقلبگیر را افزایش خواهد داد.
بیشتر در این باره: بازنشستگان معترض تامین اجتماعی در چند شهر باز هم به خیابانها آمدندبر اساس قانون مجلس قرار بود در سال جاری حقوقها در سایر سطوح درآمدی بهجز حداقلبگیرها ۳۸ درصد بهعلاوه ۵۱۵ هزار تومان افزایش پیدا کند، اما دولت این قانون را اجرا نکرده است.
مصوبه اخیر دولت ابراهیم رئیسی حتی موجب اعتراض برخی از نمایندگان مجلس نیز شد، تا جایی که محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، روز ۲۵ خرداد در نامهای به رئیس مجلس گفته بود که مصوبه اخیر دولت «مغایر با قانون و مقررات از جمله ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی کشور، قانون بودجه ۱۴۰۱ و نیز قوانین مرتبط با احکام برنامه ششم توسعه» است.
براساس ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی، تعیین تکلیف حقوق بازنشستگان بر عهده سازمان تامین اجتماعی و تصویب آن بر عهده دولت است، اما در مصوبه اخیر، دولت بدون مشورت با سازمان تامین اجتماعی اقدام به تصویب قانون اخیر کرده است.
افزایش حداقلی حقوقها در سال ۱۴۰۱ و عدم تناسب آن با نرخ تورم در جامعه موجب اعتراض اقشار دیگری نیز شده است. از جمله راهبران متروی تهران روز هفتم خرداد به نشانه اعتراض سرعت قطارهای خود را کاهش دادند، رانندگان اتوبوس و کارگران خطوط بیآرتی در شرکت اتوبوسرانی تهران هم در روزهای ۲۶ و ۲۷ اردیبهشت اعتصاب کردند.
در همین حال در هفتههای گذشته بارها معلمان در شهرهای مختلف به طور گسترده تجمعهای اعتراضی برگزار کردند.
بازاریان نیز در هفتههای گذشته به دلیل افزایش مالیات بخش خصوصی با تعطیل کردن مغازههای خود و تجمع در شهرهای مختلف اعتراض خود را به وضعیت نابسامان اقتصادی نشان دادهاند.
بیشتر این اعتراضها با سرکوب نیروهای انتظامی و امنیتی و بازداشت شماری از فعالان صنفی همراه بوده است.