جوایز پولیتزر سال ۲۰۲۴ در حوزه روزنامهنگاری به روزنامههای نیویورکتایمز و واشینگتنپست برای پوشش تحولات جنگ غزه و روسیه در سال گذشته رسید.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز بهدلیل پوشش مهاجرت جهانی به ایالات متحده برنده جایزه گزارش تصویری شد.
پوشش حمله گروه افراطی حماس که در فهرست تروریستی ایالات متحده و اتحادیه اروپا قرار دارد، به جنوب اسرائیل در ۱۵ مهر پارسال و تحولات پس از آن، دو جایزه پولیتزر و یک تقدیرنامه ویژه را به همراه داشت.
نیویورکتایمز برنده جایزه پوشش خبری شد که هیئت پولیتزر آن را «فراگیر و الهامبخش» توصیف کرد. سرویس خبری خبرگزاری رویترز نیز برنده بخش عکس شد.
روزنامه واشینگتنپست نیز به دلیل گزارشهایی درباره تسلیحات و مطالبی درباره روسیه و حکومتهای خودکامه جایزه دریافت کرد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، شماری از روزنامهنگاران و نویسندگان نیز برای پوشش اخبار جنگ در غزه تقدیرنامه دریافت کردند.
بیشتر در این باره: دوسومِ ۹۹ خبرنگار جانباخته در سال ۲۰۲۳، در جنگ غزه کشته شدندحمله اسرائیل به غزه موجب کشتهشدن شمار زیادی از روزنامهنگاران فلسطینی شده که در گزارشهای متعدد کمیتهٔ حفاظت از روزنامهنگاران به این آمار اشاره شده است.
جوایز پولیتزر به برندگان ۱۵ رشته به علاوه هشت رشته در حوزه هنر با تمرکز روی کتاب، موسیقی و تئاتر اهدا شدند. بخش عمومی مدال طلا دریافت کرد، حال آنکه به دیگر برندگان ۱۵ هزار دلار پرداخت شد.
این گزارش حاکی است، در سال ۲۰۲۳ که بحث مهاجرت یکی از مهمترین موضوعات خبری جهانی به شمار میرفت، ۱۵ عکس خبرگزاری آسوشیتدپرس از آمریکای لاتین و در طول مرز ایالات متحده- مکزیک در تگزاس و کالیفرنیا برنده جایزه گزارش تصویری پولیتزر شدند.
ایالات متحده در پنج سال گذشته شاهد هجوم بیش از ۱۰ میلیون مهاجر به مرزهای خود بوده است که عمدتاً از کشورهای ونزوئلا، کوبا، اکوادور، هائیتی و کشورهای آفریقایی بودهاند.
هیئت داوران پولیتزر میگوید پنج مورد از ۴۵ فینالیست امسال برای تحقیق و گزارش خود از هوش مصنوعی استفاده کرده بودند. این نخستینبار است که هیئت داوران از متقاضیان میخواهد اعلام کنند که آیا از هوش مصنوعی استفاده کردهاند یا نه.
جایزه پولیتز از سوی جوزف پولیتزر، ناشر روزنامه، پایهگذاری شد و نخستین دوره آن در سال ۱۹۱۷ برگزار شد.