۲۲۰ نماینده مجلس خواستار نامزدی ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست‌جمهوری شدند

در کارنامه ابراهیم رئیسی، مشارکت در اعدام‌های دهه ۶۰ نیز به‌چشم می‌خورد

بیش از ۲۲۰ نماینده مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای خطاب به ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، خواستار نامزدی او در انتخابات پیش رو ریاست‌جمهوری شدند.

خبرگزاری‌های ایران روز یکشنبه پنجم اردیبهشت با اعلام این خبر، متن نامه نمایندگان امضاءکننده را منتشر کرده‌اند که در آن انتقادات زیادی علیه حسن روحانی، رئیس‌جمهوری، به چشم می‌خورد.

در این نامه گفته شده است که حسن روحانی دچار «ضعف بنیان‌های تئوریک، رخوت و خمودگی عملی» است و «با فرافکنی، منازعه‌گرایی، عملکرد جزیره‌ای و حاشیه‌سازی عملاً توان و سرمایه کشور را هرز می‌برد».

این ۲۲۰ نماینده مجلس، دولت جمهوری اسلامی را متهم به «خرابی و ضعف، ناکارآمدی و بی‌برنامگی» کرده‌اند و از این‌که «نابسامانی‌های جدی» اقتصادی و معیشتی مردم، «به تعمیق نارضایتی عمومی و کاهش سرمایه اجتماعی بینجامد»، ابراز نگرانی کرده‌اند.

دولت حسن روحانی تأکید دارد که تحریم‌ها دلیل اصلی وخامت اوضاع اقتصادی است اما گروه‌های اصولگرا، عملکرد دولت او را مسئول وضعیت امروز جمهوری اسلامی می‌دانند که با نابسامانی‌های گسترده‌ای در حوزه‌های مختلف روبروست.

سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری آینده ایران قرار است روز ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار شود و نمایندگان یادشده در نامه خود گفته‌اند که به باور آن‌ها، ابراهیم رئیسی به خاطر «انقلابی و کارآمد بودن» گزینه مناسبی است.

ابراهیم رئیسی یکی از قدیمی‌ترین کارگزاران قضایی جمهوری اسلامی است که تقریباً به صورت پیوسته در چهار دهه گذشته جزو مسئولان قضایی بوده است. در سوابق او، دادستانی تهران، ریاست سازمان بازرسی، دادستانی کل کشور و دادستانی کل دادگاه ویژه روحانیت وجود دارد.

ابراهیم رئیسی در انتخابات دوازدهم ریاست‌جمهوری ایران نماینده اصلی اصول‌گرایان بود و بیش از ۱۵ میلیون رأی به دست آورد ولی در جریان رقابت‌ها، بارها دولت حسن روحانی را به انجام «تخلفات مهندسی‌شده» در انتخابات متهم و از ادبیات او انتقاد کرد.

در مقابل حسن روحانی در مناظره‌های انتخاباتی و سخنرانی‌های خود آقای رئیسی را متهم کرد که از امکانات آستان قدس رضوی و دیگر نهادهای زیر نظر جمهوری اسلامی از جمله سپاه پاسداران در انتخابات استفاده کرده است.

در کارنامه ابراهیم رئیسی، مشارکت در اعدام‌های دهه ۶۰ نیز به‌چشم می‌خورد و حسن روحانی در یکی از همایش‌های انتخاباتی‌اش در انتخابات قبلی ریاست‌جمهوری در همدان گفته بود: مردم در پای صندوق‌های رای به آن‌ها که در طول ۳۸ سال «فقط اعدام و زندان بلد بودند» رأی نخواهند داد.

در سال ۶۷ که شمار زیادی از زندانیان سیاسی به دستور آیت‌الله روح‌الله خمینی به قتل رسیدند، ابراهیم رئیسی معاون دادستان تهران و یکی از اعضای هیئتی بود که تصمیم‌گیری دربارهٔ اعدام زندانیان به آن واگذار شده بود.

آیت‌الله حسینعلی منتظری، از مراجع تقلید شیعه، در دیدار با اعضای این هیئت، آن اعدام‌ها را «بزرگ‌ترین جنایت در تاریخ جمهوری اسلامی» توصیف کرده بود.

با استفاده از گزارش خبرگزاری‌های ایران و رادیو فردا/پ.پ/ک.ر