پس از انتقال زندانیان «به قزلحصار»، زندان رجایی‌شهر تعطیل اعلام شد

نمایی از ورودی اصلی زندان رجایی‌شهر در کرج

زندان رجایی‌شهر کرج روز شنبه، ۱۴ مرداد، به‌ طور کامل تخلیه و تعطیل اعلام شد.

بنا بر اعلام مرکز رسانه قوه قضاییه، تخلیه زندان رجایی‌شهر در استان البرز که از روز سه‌شنبه، ۱۰ مرداد، آغاز شده بود در روز شنبه، ۱۴ مرداد، رسما به پایان رسید.

به نوشته روابط عمومی این قوه، تمامی زندانیان رجایی‌شهر به زندان قزلحصار که آن هم در همین استان قرار دارد، «منتقل شدند».

بر اساس اعلام خبرگزاری‌های داخلی به نقل از رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی، تخلیه زندان رجایی‌شهر بر اساس «مصوبات سفر استانی رئیس قوه قضاییه به استان البرز در تاریخ ۱۸ فروردین» صورت گرفته است.

بیشتر در این باره: تایید رسمی تخلیه زندان رجایی‌شهر؛ «مقدمات تعطیلی زندان در حال انجام است»

خبرگزاری‌ها در ایران در حالی از انتقال زندانیان زندان رجایی‌شهر به زندان قزلحصار خبر می‌دهند که هفته گذشته برخی منابع از انتقال شماری از زندانیان سیاسی به زندان اوین خبر داده بودند.

سایت حقوق بشری «هرانا» روز پنج‌شنبه، ۱۲ مرداد، به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرده بود که سامان یاسین، سعید ماسوری، افشین بایمانی، حمزه سواری‌لفته، مطلب احمدیان، لقمان‌امین‌پور و محمد شافعی ازجمله زندانیان سیاسی زندان رجایی‌شهر بودند که به زندان اوین منتقل شده‌اند.

بر اساس برخی گزارش‌ها، تخلیه این زندان آن قدر ناگهانی و فوری انجام شده که این زندانیان «فرصت جمع‌آوری وسایل شخصی و داروهای خود را نیافته بودند».

هنوز مشخص نیست که طرح آینده قوه قضاییه برای زندان رجایی‌شهر یا گوهردشت چیست، اما در تمام بیانیه‌های مربوطه بر این تاکید شده است که این زندان «در یکی از بهترین نقاط استان البرز قرار دارد».

زندان رجایی‌شهر با نام قبلی «زندان گوهردشت» در شمال شهر کرج مرکز استان البرز قرار دارد.

نام این زندان با کشتار زندانیان سیاسی سال ۶۷ گره خورده است. با آغاز این کشتارها در ابتدای مرداد سال ۱۳۶۷ بسیاری از فعالان سیاسی مخالف جمهوری اسلامی که در زندان رجایی‌شهر محبوس بودند، دوباره محاکمه و اعدام شدند.

نام این زندان در سال‌های اخیر بار دیگر با انتقال زندانیان سیاسی اعتراضات سال ۸۸ به آن بر سر زبان‌ها افتاد.

طی دهه‌های اخیر بسیاری از زندانیان سیاسی دوران محکومیت خود را در این زندان سپری کرده‌ و حکم اعدام برخی از آن‌ها نیز در این محل اجرا شده است.

پیشتر سازمان‌های حقوق بشری، از جمله عفو بین‌الملل بارها نسبت به شرایط نگهداری زندانیان، به‌ویژه زندانیان سیاسی و عقیدتی در زندان رجایی‌شهر، اعتراض کرده و آن را «غیرانسانی» توصیف کرده بودند.

با استفاده از گزارش‌های مرکز قوه قضاییه، رادیوفردا و هرانا/ ف. ع./ ف. دو.