گروه لیما متشکل از ۱۴ کشور قاره آمریکا در بیانیهای اعلام کرد که مشروعیت انتخابات ریاستجمهوری ونزوئلا را نمیپذیرد، نتیجه انتخابات را هم به رسمیت نمیشناسد و سطح روابط دیپلماتیک خود را نیز کاهش میدهد.
آرژانتین، برزیل، کانادا، کلمبیا، کاستاریکا، گواتمالا، هندوراس، مکزیک، پاناما، پاراگوئه، پرو، شیلی، گینه و سنت لوسیا اعضای گروه لیما هستند.
این گروه در بیانیه خود که روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت منتشر شد، گفته که «نگران وضعیت بحران انسانی» در ونزوئلا و مهاجرتهای گسترده است و وعده داده که با همکاری نهادهای مالی بینالمللی، به فساد مالی دولت ونزوئلا پایان داده و جلوی وام به دولت را بگیرند.
کمیسیون انتخابات ونزوئلا اعلام کرد نیکولاس مادورو رئیسجمهوری این کشور، با پیروزی در انتخابات روز یکشنبه، برای یک دوره شش ساله دیگر در این مقام باقی خواهد ماند.
به رغم انتقاد گسترده غرب و بیشتر کشورهای قاره آمریکا از انتخابات ونزوئلا، روسیه و چین نتیجه انتخابات را پذیرفتهاند. سخنگوی وزارت خارجه چین گفته اطمینان دارد که «مردم و دولت ونزوئلا قادر به حل مشکلات خود هستند» و اینکه باید به انتخاب مردم، احترام گذاشت.
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، هم روز دوشنبه گفت ایران نتیجه انتخابات ونزوئلا را به رسمیت میشناسد. او از کشورهای خارجی خواسته که «به رای مردم ونزوئلا احترام بگذارند».
دو گروه مخالف اصلی مادورو در ونزوئلا که کاندیداهای آنها اجازه حضور در انتخابات را نیافته بودند، انتخابات را تحریم کرده بودند.
نیکولاس مادورو ۵۵ ساله پس از اعلام پیروزیاش با ۶۸ درصد آرا، اعلام کرد که انتخاب او، «پیروزی در مقابل امپریالیسم» است.
هنری فالکون، رقیب اصلی آقای مادورو انتخابات را «غیرمنصفانه» خوانده و خواستار برگزاری دوباره آن شده است.