سازمان ملل: تعداد آوارگان در جهان به رقم بی‌سابقه ۱۱۰ میلیون نفر در سال رسید

آوارگان سودانی پس از درگیری‌های اخیر در این کشور

سازمان ملل متحد اعلام کرد طی سالی که گذشت ۱۱۰ میلیون نفر در سراسر جهان به اجبار از خانه‌های خود آواره شده‌اند و باید بابت این وضعیت «علیه کشورهای جهان اعلام جرم کرد».

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، روز چهارشنبه ۲۴ خرداد گفت که جنگ روسیه در اوکراین، پناهجویان فراری از افغانستان و جنگ در سودان تعداد کل پناهجویان و آوارگان در داخل و خارج از کشورها را به سطح بی‌سابقه‌ای رسانده است.

این نهاد در گزارش سالانه خود به نام «روندهای جهانی در آوارگی اجباری» اعلام کرد در پایان سال گذشته، ۱۰۸.۴ میلیون نفر آواره شدند. این رقم نسبت به پایان سال ۲۰۲۱ میلادی ۱۹.۱ میلیون نفر افزایش نشان می‌دهد که بزرگ‌ترین افزایش تاریخ از زمان آغاز ثبت این آمار در سال ۱۹۷۵ است.

از رقم یادشده برای سال گذشته میلادی، ۳۵.۳ میلیون پناهندگانی هستند که به خارج از کشور گریختند و ۶۲.۵ میلیون نفر نیز افرادی هستند که در کشور خود آواره شده‌اند.

بیشتر در این باره: آمار پناهجویان جدید ایرانی و جنگ‌زدگان اوکراینی در آلمان

فیلیپو گراندی، رئیس کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در یک نشست رسانه‌ای در ژنو گفت که درگیری‌ها، آزار و اذیت، تبعیض و خشونت و به‌ویژه تاثیر تغییرات آب و هوایی باعث این وضعیت شده و افزود که این آمار به منزله «اعلام جرمی» علیه جهانیان است.

آقای گراندی گفت که افزایش شدید تعداد آوارگان، امسال تقریباً در همه جا جو را علیه آنها خصمانه‌تر کرده و افزود که «ترس من این است که این رقم احتمالاً افزایش بیشتری هم پیدا خواهد کرد.»

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان توضیح داد حدود ۷۶ درصد از پناهندگان به کشورهای دارای درآمد کم و متوسط گریخته‌اند.

کشورهایی که بنابر آمارها، بیشترین پناهنده را در خود جای داده‌اند عبارتند از ترکیه (۳.۶ میلیون)، ایران (۳.۴ میلیون)، کلمبیا (۲.۵ میلیون)، آلمان (۲.۱ میلیون) و پاکستان (۱.۷ میلیون).

فیلیپو گراندی خواستار اقدام فوری جهانی برای رسیدگی به علل و تأثیرات این آوارگی‌ها شد و گوشزد کرد که «پناهندگی جرم نیست و پناهجویان را نباید در زندان انداخت.»

با استفاده از خبرگزاری‌های فرانسه و آسوشیتدپرس؛ پ.پ / ب.ب