قاضی آرژانتینی خواستار تحویل چهار لبنانی در ارتباط با پرونده آمیا شد

در انفجار ساختمان هفت طبقه «آمیا» ۸۵ تن کشته و بیش از ۳۰۰ تن زخمی شدند.

یک قاضی فدرال در آرژانتین از اینترپل خواسته است تا چهار شهروند لبنانی را بازداشت کرده و به آرژانتین تحویل دهد تا بتوان از آن‌ها به ظن دخالت احتمالی در انفجار ۲۹ سال پیش در دفتر هم‌یاری یهودیان در بوئنوس آیرس بازجویی کرد.

سه تن از چهار لبنانی که قاضی دانیل رافِکاس خواهان بازداشت آن‌ها از سوی پلیس بین‌الملل شده، دارای شهروندی کشورهای آمریکای لاتین بوده و در منطقه موسوم به مثلث مرزی آرژانتین، برزیل و پاراگوئه زندگی و فعالیت کرده‌اند. مظنون چهارم ساکن بیروت است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز پنجشنبه ۲۵ خرداد گزارش داد که نسخه‌ای از حکم صادره از سوی قاضی رافکاس خطاب به اینترپل را مشاهده کرده است.

براساس این گزارش، قاضی فدرال در حکم خود به تاریخ روز ۲۳ خرداد نوشته است که دلایل موجهی وجود دارد که ظن همکاری این افراد یا دخالت عملیاتی آن‌ها در شاخه مسلح سازمان لبنانی حزب‌الله را در ارتباط با انفجار ساختمان «آمیا» نشان می‌دهد.

به گزارش آسوشیتدپرس، قاضی آرژانتینی خواهان بازداشت حسین منیر مؤذن‌نار، فاروق عبدالحی عُمیری، علی حسین عبدالله و عبدالله سلمان برای بازجویی از آن‌ها شده است.

حسین منیر مؤذن‌نار دارای شهروندی پاراگوئه است که احتمالا در این کشور یا در برزیل سکونت دارد. فاروق عبدالحی عُمیری شهروند برزیل است که آخرین آدرس از او در برزیل برای پلیس شناخته شده است. علی حسین عبدالله شهروندی برزیل را گرفته و غیر از گذرنامه برزیلی دارای پاسپورت پاراگوئه هم هست. عبدالله سلمان مظنون چهارم ساکن بیروت معرفی شد.

آمریکا از سال‌ها قبل مظنون بوده که مثلث مرزی که خاک آرژانتین، برزیل و پاراگوئه را به یکدیگر وصل می‌کند و ده‌ها هزار مسلمان خاورمیانه‌ای و عمدتا لبنانی‌ها در آن زندگی می‌کنند، کانونی برای فعالیت گسترده حزب‌الله و «مرکز تآمین مالی تروریسم» از طریق «پولشویی» بوده است.

در انفجار ساختمان هفت طبقه «آمیا» که بزر‌گ‌ترین رویداد «تروریستی» در آرژانتین و منطقه آمریکای لاتین بود، ۸۵ تن کشته و بیش از ۳۰۰ تن زخمی شدند. اکثر تلفات و مجروحین شهروندان غیریهودی آرژانتینی بودند.

دستگاه قضایی آرژانتین از ۲۹ سال پیش تا کنون درگیر تحقیقات و محاکمات متعدد در خصوص آن انفجار بوده و دولت‌های بوئنوس آیرس و بلندپایگان قضایی و پلیس این کشور نیز خود با رویدادهای متعددی برسر این پرونده روبه‌رو شده‌اند. مهم‌ترین رخداد از این دست کشته شدن آلبرتو نیسمان، یکی از قضات تحقیق پرونده در زمستان ۹ سال پیش بود.

در بخش بزرگی از تحقیقات آرژانتین نام جمهوری اسلامی ایران به عنوان طراح و سفارش‌دهنده عملیات، و نام حزب‌الله به عنوان مجری طرح ذکر شده است. کتاب‌ها و گزارش‌های رسانه‌ای زیادی نام عماد مغنیه، افسر ارشد میدانی حزب‌الله را در مقام مجری ارشد این عملیات ذکر کرده است.

ایران و حزب‌الله گزارش‌های متعدد مقامات آرژانتین و نیز اظهارات سران دولت‌های دیگر و نهادهای بین‌المللی را در خصوص ارتباط با آن رویداد رد می‌کنند.