بخشنامه وزارت صنعت: کالاهای اساسی تولید قدیم هم باید با قیمت جدید عرضه شود

وزارت صنعت جمهوری اسلامی در بخشنامه‌ای جدید دستور داد که کالاهای اساسی حتی اگر قبل از روز ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ تولید شده‌اند نیز باید با قیمت‌های جدید عرضه شوند.

در این بخشنامه مورخ ۲۳ اردیبهشت، علیرضا شاه‌میرزایی، معاون وزیر صنعت، خطاب به مدیران کل این وزارتخانه در همه استان‌ها نوشته است که این کالاهای اساسی شامل روغن نباتی، گوشت مرغ، تخم مرغ و لبنیات می‌شود.

دولت ایران قیمت این چهار کالای اساسی را از روز پنج‌شنبه، ۲۲ اردیبهشت، به‌‌ طور رسمی افزایش داد. این افزایش قیمت علاوه بر افزایشی بود که این گونه کالاها در ماه‌های گذشته داشته است.

طبق اعلام ستاد موسوم به «تنظیم بازار کشور» قیمت هر کیلو مرغ ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان و هر کیلو تخم‌مرغ ۳۹ هزار و۸۰۰ تومان اعلام شد.

این افزایش قیمت‌ها در حالی است که بهای مرغ تازه طی سال گذشته با دست‌کم ۲۱ درصد افزایش به هر کیلو ۳۰ هزار و پانصد تومان و قیمت تخم‌مرغ نیز با ۵۳ درصد افزایش به حدود هر کیلو ۲۵ هزار تومان رسیده بود.

بر اساس این گزارش، در افزایش رسمی قیمت کالاهای اساسی، بهای روغن مایع ۸۱۰ گرمی به ۶۳ هزار تومان خواهد رسید و در لبنیات نیز قیمت شیر نایلونی ۹۰۰‌ گرمی ۱۵ هزار تومان، شیر پاستوریزه بطر یک لیتری کم‌چرب ۱۸ هزار تومان، ماست دبه‌ای ۲.۵ کیلویی کم‌چرب ۴۹ هزار و۸۰۰ تومان و پنیر نسبتاً چرب ۴۰۰ گرمی ۳۷ هزار تومان خواهد بود.

این در حالی است که گروه لبنیات نیز در یک سال گذشته منتهی به فروردین امسال شاهد افزایش قیمت بین ۲۴ تا ۶۴ درصد بوده است.

دولت سیزدهم مدعی است که در پی حذف ارز ترجیحی و افزایش یارانه‌های نقدی که به حساب برخی دهک‌ها واریز می‌شود، می‌خواهد «نظام پرداخت یارانه‌ای را اصلاح کند» و به این طریق «جلو فساد و سوء استفاده عظیمی را که از سوی بسیاری از واردکنندگان صورت گرفته، بگیرد.»

با این حال برخی از مسئولان، نمایندگان مجلس از جمله محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در روزهای گذشته درباره نارضایتی عمومی در پی افزایش قیمت‌ها هشدار داده‌اند.

با این حال رهبر جمهوری اسلامی در سخنرانی اخیر خود، سیاست‌های اقتصادی دولت را «مهم» خواند و از آن حمایت کرد.

افزایش نرخ تورم و افزایش پیوسته و افسارگسیخته قیمت انواع کالا و خدمات در ایران موجب شکل‌گیری تجمعات اعتراضی گسترده به‌ویژه در شهرهای مختلف کشور در روزهای گذشته شده است.