وکیل مدافع مادر رومینا اشرفی، دختر اهل تالش که پدرش او را در خواب با داس کشت، با اشاره به این که در این پرونده بحث «افساد فیالارض» را مطرح کرده است، گفت که ما موافق اعدام نیستیم، اما باید برای قاتل، مجازات تکمیلی تعیین میشد.
ابراهیم نیکدل مقدم، روز یکشنبه، ۲ آذر در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا درباره مجازات تکمیلی توضیح داد که این نوع مجازات میتواند مانند اقامت اجباری در یک محل دور افتاده یا ممانعت از حضور در محل اقامت قبلی باشد.
آقای نیکدل مقدم با بیان اینکه قوانین ایران نه تنها اثر پیشگیرانه ندارد بلکه «جرمزا» هستند، گفت: «ما خلأهای قانونی زیادی در مقررات کیفری داریم که دادگاه نمیتواند این خلأها را پر کند.»
او درباره وضعیت فعلی پرونده رومینا اشرفی هم توضیح داد که پس از بررسی این پرونده در شعبه دو دادگاه کیفری یک استان گیلان رسیدگی تقاضای فرجامخواهی ارائه شده، اما هنوز شعبات دیوان تعیین نشده است.
این وکیل دادگستری با بیان این که قوانین کیفری ایران که برگرفته از مبانی فقهی است «کارکرد خود را با شرایط امروز از دست دادهاند» گفت: «در کشور ما در بخش قوانین فقط حقوقدانان نیستند که تصمیم میگیرند بلکه افرادی قوانین را تصویب میکنند که تبحری در مباحث جرمشناختی ندارند.»
نیکدل مقدم قوانین با تاکید بر این که در بحثهای کیفری باید قوانین به نحوی باشد که مانع از وقوع جرائم شود، گفت که «قوانین ما نه تنها اثر پیشگیرانه ندارد، بلکه بعضا جرمزا هستند.»
رومینا اشرفی، دختر ۱۴ تالشی روز ۲۸ اردیبهشت امسال با مردی ۲۸ ساله متواری شده بود، اما پلیس با شکایت خانواده اشرفی، پس از پنج روز او را به خانه بازگرداند.
رضا اشرفی، پدر رومینا که ظاهرا نمیتوانسته است با فرار دخترش از خانه کنار بیاید، روز اول خرداد او را در خواب با داس به قتل رساند.
دادگاه کیفری استان گیلان، شهریور ماه سال جاری پدر رومینا اشرفی را به ۹ سال حبس و پرداخت دیه در حق مادر رومینا محکوم کرد. این حکم با اعتراض مادر رومینا مواجه شد.
بر اساس ماده ۶۱۲ قانون مجازات اسلامی، پدری که فرزندش را بکشد، قصاص نمیشود و در صورت محکومیت در دادگاه، به پرداخت دیه و حبس تا ده سال محکوم میشود.