روسیه و اوکراین با میانجی‌گری امارات متحده عربی صدها اسیر جنگی را مبادله کردند

گروهی از اسیران اوکراینی که روز ۱۳ دی در نقطه‌ای نامعلوم از خاک این کشور توسط روسیه آزاد شدند

گروهی از اسیران اوکراینی که روز ۱۳ دی در نقطه‌ای نامعلوم از خاک این کشور توسط روسیه آزاد شدند

روسیه و اوکراین روز چهارشنبه ۱۳دی با میانجی‌گری امارات متحده عربی صدها اسیر جنگی را مبادله کردند.

دولت اوکراین گفت ۲۳۰ نفر از اسرای این کشور آزاد شده و به خانه بازگشته‌اند. وزارت دفاع روسیه نیز گفت ۲۴۸ نفر از اسرای نظامی این کشور آزاد شده‌اند.

وزارت دفاع روسیه افزود که این توافق با تلاش دولت امارات صورت گرفته است.

دولت امارات متحده عربی که پس از شروع جنگ مناسبات اقتصادی نزدیک خود با روسیه و اوکراین را حفظ کرده است تاکنون در این مورد اظهار نظر نکرده است.

در طول حدود دو سالی که از جنگ می‌گذرد چندین مورد دیگر از مبادله اسرا بین دو کشور انجام شده است.

در یک رویداد دیگر روسیه اعلام کرد ۱۲ موشکی را که اوکراین به سوی جنوب غربی خاک این کشور در جوار مرز با اوکراین شلیک کرده بود رهگیری و منهدم کرده است.

فرماندار استان بلگورود، در جنوب غربی روسیه، گفت وضعیت شهر بلگورود، مرکز این استان که صبح روز چهارشنبه هدف گلوله‌باران قرار گرفت هنوز متشنج است.

او در پیامی در تلگرام نوشت: «سامانه‌های دفاع ضد‌هوایی به خوبی عمل کرده‌اند و پس از بازرسی دقیق‌تر اطلاعات بیشتری در مورد پیامدهای این حملات منتشر خواهد شد.»

وزارت دفاع روسیه نیز در بیانیه‌ای گفت اوکراین غروب سه‌شنبه دو موشک «توچکا- یو» و هفت راکت و صبح چهارشنبه نیز شش موشک «توچکا- یو» به سوی اهدافی در استان بلگورود شلیک کرده است.

بیشتر در این باره: ترکیه به ناوهای مین‌یاب اهدایی بریتانیا به اوکراین اجازه عبور نداد

برد موشک‌های «توچکا- یو» که از تسلیحات دوران اتحاد شوروی است حداکثر ۱۲۰ کیلومتر است و کلاهک آن حامل مهمات خوشه‌ای است. هر چند اوکراین از آمریکا مقداری مهمات خوشه‌ای دریافت کرده است ولی در موشک‌های ساخت اتحاد شوروی سابق از جمله «توچکا- یو» از مهمات خوشه‌ای خود این موشک‌ها استفاده می‌شود.

این بخش از مناطق مرزی روسیه در روزهای اخیر بارها هدف حملات اوکراین قرار گرفته است.

ارتش اوکراین در طول جنگ با استفاده از پوشش متراکم جنگلی در مناطق مرزی توانسته است با سلاح‌های گوناگون از جمله خمپاره‌انداز، توپخانه و پهپاد به شهرک‌ها و روستاهای روسیه در آن سوی مرز حمله کند.

اوکراین هفته گذشته در واکنش به حملات سنگین و مرگبار روسیه به شهرهای بزرگ این کشور از جمله کی‌یف، بارها شهر بلگورود، مرکز استانی به همین نام را که در فاصله صد کیلومتری خارکیف، واقع در شمال شرقی اوکراین قرار دارد، هدف قرار داد.

در حملات روز یکشنبه اوکراین به شهر بلگورود که حدود ۳۴۰ هزار نفر جمعیت دارد ۲۵ نفر از جمله پنج کودک کشته شدند. این مرگبارترین حمله اوکراین به خاک روسیه از آغاز جنگ تاکنون بود.

حمله به بلگورود و مختل کردن زندگی در این شهر و نواحی اطراف آن یکی از شیوه‌های پر سر و صدا برای نمایش قدرت ارتش اوکراین است.

به نظر می‌رسد که این حملات با ایجاد تشویش و نگرانی در میان مردم، مقامات سیاسی و تحلیلگران نظامی روسیه تا حدی به موفقیت رسیده است.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، روز دوشنبه گفت: «آن‌ها (اوکراین) به این وسیله قصد دارند ما را مرعوب کرده و در کشور نگرانی ایجاد کنند.»

او تاکید کرد که اقدامات تلافی‌جویانه روسیه تشدید خواهد شد.

بیشتر در این باره: روسیه در موج جدید حملات خود دو شهر بزرگ اوکراین را در هم کوبید

برخی از تحلیلگران نظامی در روسیه از تصمیم ارتش این کشور برای عقب‌نشینی از استان خارکیف در شمال شرقی اوکراین در تابستان ۲۰۲۲ انتقاد کرده و می‌گویند ارتش اوکراین پس از بازپس گرفتن این منطقه توانسته است نواحی مرزی روسیه را به راحتی هدف قرار دهد.

همزمان، مقامات محلی در شهر زلزنوگورسک، واقع در جوار مرز با اوکراین، روز چهارشنبه گفتند بر اثر گلوله‌باران این منطقه توسط ارتش اوکراین جریان انتقال برق برای مدت کوتاهی قطع شد.

فرماندار استان کورسک در پیامی در تلگرام نوشت برای تعمیر خطوط انتقال برق که در این حمله آسیب دیده مدتی برق در شهر زلزنوگورسک که جمعیت آن حدود صد هزار نفر است قطع شد.

به گفته او، بعد از حدود دو ساعت انتقال برق در بخش اعظم این شهر به حالت عادی بازگشت.

در پی تشدید حملات موشکی روسیه به اوکراین در هفته‌های اخیر که به گفته وزارت دفاع بريتانيا یکی از اهداف آن صنایع نظامی جدید این کشور است، ناتو روز چهارشنبه اعلام کرد که برای خرید حدود هزار موشک هدایت‌شونده و زمین به هوای «پاتریوت» به مبلغ حدود ۵.۵ میلیارد دلار به اوکراین کمک خواهد کرد.

بر اساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس/ش.ر/ک.ر