روسیه چند کشتی جنگی دیگر به دریای مدیترانه اعزام کرده به طوری که رسانههای آن کشور میگویند این بزرگترین تجمع نیروی دریایی روسیه از زمان ورود آن کشور به جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۵ است.
اين تجمع نیرو در شرایطی صورت میگیرد که نیروهای دولتی سوریه خود را برای تهاجم به آخرین منطقه تحت کنترل شورشیان در ناحیه ادلب آماده میکنند.
مدیر فعالیتهای بشر دوستانه سازمان ملل متحد روز سه شنبه هشدار داد حمله گسترده نیروهای دولتی به ادلب «به طور بالقوه میتواند به یک شرایط اضطراری و بحران بشری منجر شود که در طول جنگ داخلی هفت ساله سوریه بیسابقه خواهد بود.»
همزمان روز سه شنبه نمایندگان آمریکا، فرانسه و بریتانیا در جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد بار دیگر به سوریه هشدار دادند که در حملات به ناحیه ادلب از سلاحهای شیمیایی استفاده نکند و هر موردی از به کارگیری این تسلیحات غیرقانونی با اقدام تلافیجویانه غرب روبرو خواهد شد.
دولت روسیه با تکیه بر همین هشدارهای دولتهای غربی در روزهای اخیر آمریکا را متهم کرد که با هدف حمله احتمالی به نیروهای دولتی سوریه تجمع نیروهای خود در خاورمیانه را افزایش داده است. وزارت دفاع آمریکا این ادعا را تکذیب کرده است.
روسیه در شرایطی آمریکا را متهم میکند که خود در حال تقویت نیروی دریایی آن کشور در آبهای مدیترانه بوده است.
خبرگزاری رویترز به تازگی گزارش داده که عکسها و مدارک مربوط به تردد دریایی نشان میدهند که دو کشتی جنگی روسیه به نامهای آدمیرال گریگورویچ و آدمیرال اسن از تنگه بسفر در استانبول به سمت دریای مدیترانه عبور کردهاند.
همین خبرگزاری یک روز قبل نیز گزارش داده بود که دو شناور روسی دیگر به نامهای پیتلیف و نیکلای فلیچنکف از تنگه بسفر عبور کردهاند. کشتی دیگری به نام ویشنی ولوچک که به سامانه موشکانداز مجهز است اوایل ماه جاری میلادی از همین تنگه به سوی دریای مدیترانه عبور کرد.
روزنامه ایزوستیا که طرفدار دولت است گفت این بزرگترین تجمع نیروی دریایی روسیه از سال ۲۰۱۵ و دخالت آن کشور در جنگ داخلی سوریه است.
این روزنامه افزود ناوگان نیروی دریایی روسیه در آبهای مدیترانه اکنون شامل ۱۰ شناور است که اکثر آنها به سامانه موشکی دوربرد کروز مجهز هستند، دو شناور دیگر در حال حرکت به سوی منطقهاند و دو زیردریایی نیز به منطقه اعزام شدهاند.
رسانههای روسیه روز سهشنبه از قول سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه گفتند ارتش این کشور در حال مذاکره با گروههای شورشی «میانهرو» برای رسیدن به یک «توافق صلحآمیز» است، توافقی شبیه به آنچه که چند ماه پیش در غوطه شرقی اجرا شد و طبق آن شورشیان در قبال تسلیم کردن سلاحهای خود تضمین امنیتی و اجازه خروج از منطقه را دریافت کردند.
دخالت نظامی روسیه تعادل قوا در جنگ سوریه را به نفع رژیم بشار اسد تغییر داد. در طول این جنگ هفت ساله بیش از ۴۰۰ هزار نفر کشته شدهاند.