حمله سایبری به بزرگ‌ترین شرکت تولیدکننده فرآورده‌های گوشتی «احتمالا» از روسیه بوده است

گمانه‌زنی‌ها حاکی است که حمله یک باج‌افزار به شبکه کامپیوتری شرکت «جِی‌بی‌اس»، بزرگ‌ترین تولیدکننده فرآورده‌های گوشتی در دنیا، احتمالا توسط تبهکاران سایبری مستقر در روسیه انجام شده است.

سخنگوی کاخ سفید روز سه‌شنبه ۱۱ خرداد اعلام کرد این شرکت به دولت آمریکا اطلاع داده است که «باج‌خواهی از سوی یک گروه تبهکاری که به احتمال فراوان در روسیه مستقر است، ارسال شده» است.

جی‌بی‌اس (JBS) یک شرکت برزیلی است که در آمریکای شمالی، کشورهای آمریکای لاتین، اروپا و استرالیا فعالیت و خط تولید دارد. این شرکت روز دوشنبه ۱۰ خرداد اعلام کرد که تعدادی از سرورهای شبکه کامپیوتری آن در آمریکای شمالی و استرالیا هدف حملات سایبری قرار گرفته است.

این شرکت افزود که برای کاستن از دامنه این حملات، بلافاصله دست‌به‌کار شده و در همکاری با نهادهای دولتی و شرکت‌های خصوصی امنیت سایبری در تلاش برای حل این معضل است. به گفته مقامات جی‌بی‌اس، سرورهای پشتیبانی این شرکت تحت تاثیر حمله یادشده و پیامدهای آن قرار نگرفته‌اند.

بنابر اعلام این شرکت تا زمان حل کامل معضل پیش‌آمده، بخشی از خدمات آن به مشتریان ممکن است با تاخیر مواجه شود.

بیشتر در این باره: حمله سایبری به شرکت تامین انرژی در آمریکا؛ فعالیت خط اصلی انتقال سوخت متوقف شد

حدود سه هفته پیش یک گروه هکر – که احتمال می‌رود در روسیه مستقر باشند – به شبکه کامپیوتری شرکت «کلونیال» که بزرگ‌ترین خط لوله انتقال سوخت در آمریکاست حمله کرد. تحت تاثیر این حمله که با استفاده از باج افزار صورت گرفت انتقال بنزین و گازوئیل در بخش‌های گسترده‌ای از مناطق شرقی آمریکا مختل شد.

شرکت «کلونیال» در نهایت برای حل این مشکل ناگزیر شد حدود پنج میلیون دلار در قالب رمزارز به باج‌گیران بپردازد.

در حملات سایبری که با استفاده از باج‌افزار انجام می‌گیرد هکرها به شبکه کامپیوتری قربانی نفوذ کرده و با پیاده کردن یک سیستم رمزنویسی‌شده در این شبکه مانع ادامه فعالیت آن می‌شوند. تبهکاران در ازای کلید این نرم‌افزار رمزنویسی‌شده اقدام به باج‌خواهی می‌کنند.

این نوع حملات سایبری که عموما توسط سازمان‌های تبهکاری خارج از روسیه هدایت می‌شود، به‌تازگی رو به افزایش گذاشته است. آن‌ها شبکه‌های کامپیوتری نهادهای دولتی و یا شرکت‌ها و موسساتی را هدف می‌گیرند که در زیرساخت‌های حیاتی کشورها فعالیت دارند.

پس از حمله اخیر به شرکت «کلونیال» جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا اعلام کرد در اجلاس دوجانبه رهبران روسیه و آمریکا که قرار است روز ۱۶ ژوئن (۲۶ خرداد) در ژنو برگزار شود، پناه دادن به تبهکاران سایبری را شخصا به ولادیمیر پوتین تذکر خواهد داد.

سخنگوی کاخ سفید نیز روز سه‌شنبه تصریح کرد که آمریکا در این زمینه به‌طور مستقیم به روسیه هشدارهای لازم را داده است.

در همین حال، پلیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) اعلام کرد که تحقیق درباره حمله سایبری به شرکت «جی‌بی‌اس» را آغاز کرده و وزارت کشاورزی نیز برای جبران هرگونه کمبود ناشی از تعلیق در تولید فرآورده‌های گوشتی این شرکت وارد عمل شده است.

گزارش‌ها همچنین حاکی است که بخش عمده فعالیت شرکت «جی‌بی‌اس» در استرالیا متوقف شده و عرضه فرآورده‌های گوشتی در آمریکا تحت تاثیر تعلیق فعالیت کشتارگاه‌های این شرکت، حدود ۲۰ درصد کاهش یافته است.

در صورت طولانی شدن تعلیق فعالیت‌های این شرکت تولیدی، احتمالا بهای فرآورده‌های گوشتی و طیور در آمریکا افزایش خواهد یافت.

آمریکا در ماه‌های اخیر شاهد دو حمله سایبری دیگر نیز بوده است؛ اولی نفوذ هکرها به شبکه کامپیوتری چندین نهاد دولتی با استفاده از نرم‌افزار روزآمد شده «سولار ویندز» بود. مورد دوم هم رخنه در تعدادی از سرورهای هدایت‌کننده ای‌میل‌های شرکت «مایکروسافت» بود.

حمله سایبری با «سولار ویندز» به هکرهای تحت حمایت روسیه نسبت داده شده است اما اخلال در سرورهای مایکروسافت احتمالا توسط یک کارزار جاسوسی سایبری چین صورت گرفته است.

با استفاده از گزارش رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی و سایت رادیو فردا/ ش.ر/ ک.ر