ایوان گولونف، روزنامه نگار روسی که در زمینه پروندههای مفاسد اقتصادی در روسیه تحقیق میکند، روز سهشنبه آزاد شد.
وزیر کشور روسیه پیشر در همین روز گفته بود، اتهامات علیه ایوان گولونف لغو شده و او آزاد میشود.
آقای گولونف، ۳۶ ساله، روز ۱۶ خرداد بازداشت و به اقدام به فروش حجم زیادی مواد مخدر متهم شد. او و حامیانش این اتهام را تکذیب کرده و آنرا اقدام تلافی جویانه نهادهای دولتی به خاطر گزارش های او در افشای فساد مالی مقامات حکومتی توصیف کردند.
وکیل آقای گولونف گفت او مورد ضرب و شتم قرار گرفته، بدنش کبود و مجروح شده، ناحیه سرش ضربه خورد و یکی از دندههایش هنگام دستگیری و یا در مدت بازداشت شکسته است.
او در بیانیهای افزود ماموران پلیس که در دستگیری آقای گولونف شرکت داشتند تعلیق شده و قرار است در مورد اعمال این ماموران تحقیقات داخلی انجام شود.
ایوان گولونف برای يک وبسایت خبری به نام مدوزا فعالیت میکند که دفتر مرکزی آن در لتونی است.
بازداشت او با اعتراض شدیدی در سراسر روسیه روبرو شد و طرفدارنش تهدید کردند که در مسکو یک تظاهرات بزرگ برپا خواهند کرد.
ولادیمیر کولوکولتسف، وزیر کشور روسیه گفت دلیل لغو اتهامات علیه آقای گولونف نتیجه آزمایش های پزشکی قانونی و «عدم اثبات جرایم ادعایی» است.
ولی الکسی ناوالنی، یکی از رهبران مخالف دولت روسیه که از بیانیه وزارت کشور استقبال کرده میگوید دلیل تغيير ناگهانی در تصمیم نهادهای مسئول موج اعتراضات مردم بوده است.
آقای ناوالنی در توئیتر نوشت:«خبر بسیار خوبی است. نمونه الهام بخش و تهییج کننده ای است که به خوبی تاثیر همبستگی ساده با افرادی که تحت تعقیب قرار می گیرند را نشان می دهد.»
ایوان گولونف در صورت محاکمه و اثبات جرم ممکن بود به ۲۰ سال زندان محکوم شود.
بیانیه وزارت کشور در مورد لغو اتهامات آقای گولونف درست یک روز قبل از برگزاری راهپیمایی طرفداران او اعلام شد که قرار بود روز چهارشنبه در مسکو برگزار شود. حدود ۲۵ هزار نفر صفحه فیسبوک مربوط به شرکت در این تظاهرات را امضا کرده بودند.
هنوز مشخص نیست که این راهپیمایی برگزار خواهد شد یا نه.
بازداشت آقای گولونف در عین حال به شکل بی سابقه ای انزجار بخشی از رسانه ها را به نمایش گذاشت. سه روزنامه مهم و غیردولتی روسیه، ودوموستی، کومرسانت و آربی کی با درج مطلب مشترکی در صفحه اول انگیزه های این بازداشت را زیر سئوال بردند.
گزارشگران بدون مرز نیز هشدار داد که بازداشت آقای گولونف می تواند «تشدید چشمگیر اعمال فشار» به رسانه های مستقل در روسیه باشد.
کمیته دفاع از روزنامه نگاران که دفتر مرکزی آن در نیویورک است در واکنش به بازداشت آقای گولونف گفت: «روسیه در متهم کردن روزنامه نگاران مستقل با انگیزه های سیاسی سابقه طولانی دارد.»