حمله موشکی شامگاه شنبه، ۱۸ تیرماه، روسیه به یک ساختمان مسکونی در شرق اوکراین حداقل ۱۵ کشته بر جای گذاشت.
مقامات اوکراین روز یکشنبه اعلام کردند که احتمالا ۲۴ نفر نیز در زیر آوار گرفتار مانده باشند.
این ساختمان پنجطبقه در شهر چاسیو یار در منطقه دونتسک مورد حمله موشکهای روسی قرار گرفت.
خانم لودمیلا، یک شاهد محلی حمله موشکی روسیه، به خبرگزاری رویترز گفته است: «ما به سمت زیرزمین دویدیم. سه انفجار رخ داد. اولین موشک به آشپزخانه خورد. دومی را حتی به خاطر نمیآورم؛ مثل رعد و برق بود. ما به خروجی دوم ساختمان دویدیم و مستقیما به زیرزمین فرار کردیم و تا صبح آنجا ماندیم».
مقامات اورژانس میگویند توانستهاند که با سه نفر از افراد زیر آوار مانده تماس بگیرند.
در حالی که گزارشها، تصاویر و ویدئوهای متعددی از حمله موشکی و هوایی روسیه به ساختمانها، مدارس، مراکز خرید و دیگر نقاط غیرنظامی منتشر شده است، کرملین کماکان حمله به غیرنظامیان را انکار میکند و مدعی است که حملات برای «غیرنظامی کردن اوکراین» است.
خانم لودمیلادی ۶۴ ساله در ادامه گفته است: «مگر ما با روسها چه کردهایم؟ مردم ما چه زیانی به آنها رساندهاند؟ حملات در تاریکی شب آغاز شد».
آندری یرماک رئیس دفتر ریاستجمهوری اوکراین نیز با انتشار پست تلگرامی گفته است: «یک حمله تروریستی دیگر: و به همین دلیل روسیه باید بهعنوان "کشور حامی تروریسم" معرفی شود».
دو سناتور آمریکایی لایحه معرفی روسیه به عنوان کشور حامی تروریسم را ارائه کرده و اظهار اطمینان کردهاند که این لایحه در زمان سفر روز پنجشنبه آنها به اوکراین به رای گذاشته خواهد شد.
بیشتر در این باره: هشدار پوتین به اوکراین: روسیه هنوز با تمام قوا وارد عمل نشده استروز یکشنبه همچنین ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهوری اوکراین سفرای این کشور در آلمان، نروژ، جمهوری چک، مجارستان و هند را برکنار کرد.
فرمان ریاستجمهوری، علت این برکناریها را اعلام نکرده است اما اخیرا آندری ملنیک سفیر اوکراین در آلمان به خاطر حمایت از استپان باندرا رهبر ملیگرای اوکراین و مسئول پاکسازی قومی و قتل عام دهها هزار لهستانی و یهودی در جنگ جهانی دوم، تحت فشار بود.
او ارتکاب جنایت جنگی توسط آقای باندرا را انکار کرده و در مصاحبهای گفته بود این اتهامات، آشکارا ساخته و پرداخته اتحاد جماهیر شوروی بوده است.
سفارت اسرائیل در واکنش به این اظهارات، آن را تحریف حقایق تاریخی، بیاهمیت جلوه دادن هولوکاست و توهین به کسانی دانست که توسط باندرا و افراد او به قتل رسیدند.
آقای ملنیک نیز در واکنش به سفارت اسرائیل، بیانیه منتشر شده را «بیاساس» خوانده و گفته بود که همواره فاجعه هالوکاست را به شدیدترین وجه محکوم کرده است. او از سال ۲۰۱۵ سفیر اوکراین در آلمان بود.