محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس، از توافق آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی با تصویب لوایح مبارزه با پولشویی خبر داده است.
آقای صادقی پنجشنبه ۱۵ شهریور در صفحه توئیتر خود نوشته است: «از منابع موثق شنیدم که رهبری نظر موافق خود را با لوایح مبارزه با پولشویی اعلام کردهاند».
این نماینده مجلس توضیح بیشتری در این زمینه نداده است.
دولت حسن روحانی برای جلوگیری ازقرار گرفتن ایران در فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی (FATF) چهار لایحه «پیوستن به کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمانیافته»، «پیوستن به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم»، «اصلاح قانون مبارزه با پولشویی» و «اصلاح قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم» را به مجلس ارائه کرده ولی تنها اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم تصویب شده است.
بیشتر در این باره: ابلاغ یک قانون مرتبط با گروه ویژه اقدام مالی و بلاتکلیفی سه لایحه دیگررئیس جمهور ایران قانون جدید مبارزه با تامین مالی تروریسم، یکی از قوانین مرتبط با اجرای مقررات گروه ویژه اقدامی مالی را در ۲۰ مرداد برای اجرا ابلاغ کرد. سه لایحه مرتبط با اجرای این مقررات اما به دلیل مخالفت رهبر جمهوری اسلامی و شورای نگهبان تصویب نشده است.
به دنبال توصیه «گروه ویژه اقدام مالی»، دولت حسن روحانی لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی را در ۱۷ آبان ۹۶ به مجلس فرستاد و مجلس نیز بعد از بررسی و کشمکش بسیار در اردیبهشت سال جاری آن را تصویب کرد و برای اعلام نظر به شورای نگهبان ارجاع داد.
شورای نگهبان نیز این لایحه را در چهار بند مغایر با موازین شرع مقدس و قانون اساسی شناخت و جهت اصلاح به مجلس برگرداند.
حسن روحانی پیشتر در نامهای به شورای نگهبان خواستار «مساعدت» در بررسی چهار لایحه مرتبط با اجرای مقررات گروه ویژه مالی (FATF) شده بود.
مخالفان پیوستن ایران به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم میگویند، با این کار، راه برای اعطای کمک مالی به «حماس» و «حزبالله لبنان» مسدود میشود.
موافقان پیوستن ایران به این پیماننامه میگویند که مخالفان آن، از شفافیت اقتصادی و جلوگیری از فساد بانکی میترسند.