سامان یاسین(صیدی)، خواننده رپ، در پیامی صوتی از زندان، با تاکید بر اینکه هیچ جرمی مرتکب نشده اما با گذشت ده ماه همچنان بلاتکلیف تحت بازداشت است، گفت که قاضی پرونده، ابوالقاسم صلواتی، همچنان به او اجازه انتخاب وکیل نمیدهد. این خواننده معترض از مردم خواست که صدایش باشند.
این خواننده معترض ۲۷ ساله اهل کرمانشاه و ساکن تهران، در ابتدای این فایل صوتی با اشاره به اینکه «نزدیک ده ماه است به جرمی که خودش هم نمیداند» بازداشت شده، گفت: «من نه آدم سیاسی و نه عضو یا طرفدار گروه سیاسی هستم. منهم مثل همه شما میخواهم اوضاع زندگیما و حال دلمان خوب شود.»
سامان یاسین در ادامه تاکید کرد که ابوالقاسم صلواتی، رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران و قاضی پرونده، «اصلا اجازه انتخاب هیچ وکیلی» را نمیدهد.
او گفت: «ابوالقاسم صلواتی در این ده ماه بازداشت به من اجازه داشتن وکیل انتخابی را نداده است، اجازه نداده وکیلی انتخاب کنم که بتواند روی پروندهام کار کند»، در عوض خودش «یک وکیل تسخیری برایم تعیین کرده به اسم حسین سرتیپی» اما وقتی «با این وکیل تسخیری هم تماس میگیرم، میگوید قاضی نمیگذارد بروم روی پروندهات» کار کنم.
این خواننده معترض با بیان اینکه مگر میشود قاضی یک وکیل را خودش برایت تعیین کند اما به همان وکیل هم اجازه ورود به پرونده را ندهد، گفت: «مگر چه چیزی توی پرونده من است که به وکیل تسخیری هم اجازه ورود نمی دهند.»
سامان یاسین همچنین اتهامات وارد شده از سوی دستگاههای قضائی و امنیتی جمهوری اسلامی به خود را رد کرد و افزود: «همه اینها برای اذیت کردن و همه دروغ است» و «قاضی و وکیل تسخیری هیچ کدام حرف راستی» را به من نمیگویند.
این خواننده معترض خطاب به مقامهای حکومتی و قضایی گفت: «من توی خانهام بودم، نصفه شب ریختید من را دستگیر کردید و بردید، دنبال چه هستید، چه کاری کردهام، اگر کاری کردهام رو کنید و به من جرم بدهید و اگر کاری نکردهام، مرا آزاد کنید، چرا من را بلاتکلیف میگذارید.»
یاسین در ادامه خطاب به مقامهای حکومتی افزود: «به خدا اگر صد سال دیگر هم من را در بازداشت نگه دارید چیزی از من در نمیآید چون واقعا هیچ کاری نکردهام.»
این خواننده رپ با بیان اینکه کار و شغلش موسیقی و کارهای گرافیکی است، گفت: «جز این هم کار دیگری بلد نیستم، فعالیتی هم ندارم و سرم توی زندگی خودم هست» و همان طور که گفتم نه سیاسی هستم، نه عضو حزبی هستم، و نه سوادش را دارم که درباره سیاست حرف بزنم.»
او افزود: «آهنگهایی هم که خواندهام برای اوضاع بدبختهایی از خودمان بدبختتر است که کف خیابان هستند، برای درد جامعه است. اگر اینها سیاسی است، خب باشد من آدم سیاسیام» و اگر «از درد مردم گفتن، از درد جامعه گفتن سیاسی است» دیگر «نمیدانم چه بگویم».
سامان یاسین در بخش پایانی پیام صوتی خود از زندان گفت: «من هم بچه همین آب و خاکم، بچه همین ایران هستم، از خودتان هستم واقعا کم رنج نکشیدم در این ده ماه» انهم «به خاطر بیگناهی.»
این خواننده رپ در پایان با بیان اینکه «چرا اینقدر از هم کینه گرفتیم، چرا دشمن را ول کردیم به جان هم افتادیم»، ضمن آرزوی «آزادی همه زندانیان» ، خطاب به عموم مردم گفت: «از همه شما میخوام صدای من باشید.»
سامان یاسین، خواننده رپ، ۸ مهر ماه به دست نیروهای امنیتی و همراه با اعمال خشونت شدید بازداشت شد. نیروهای امنیتی ابتدا او را به کلانتری ۱۲۷ نارمک و روز بعد پس از تفهیم اتهام در دادسرای امنیت مستقر در زندان اوین، به زندان تهران بزرگ منتقل کردند.
بار دیگر پس از حدود ده روز، سامان یاسین از زندان تهران بزرگ به بند ۲۴۱ زندان اوین تهران منتقل شد و خبرگزاری قوه قضائیه جمهوری اسلامی روز ۷ آبان ۱۴۰۱ از برگزاری جلسه دادگاه شماری از معترضان بازداشت شده از جمله سامان یاسین خبر داد و اعلام کرد این خواننده رپ به «محاربه» متهم شده است.
او در ادامه با حکم دادگاه انقلاب تهران به «اعدام» محکوم شد اما پس از آن، دیوان عالی کشور اعاده دادرسی سامان یاسین را پذیرفت و پرونده این خواننده معترض را برای «رسیدگی مجدد» بار دیگر به دادگاه انقلاب ارجاع داد.
این خواننده رپ ۸ آذر ماه به شکل ناگهانی همراه با محسن شکاری و محمد بروغنی به زندان رجاییشهر کرج منتقل شد که از میان این سه تن، محسن شکاری در ۱۷ آذر ماه اعدام شد.
شبکه حقوق بشر کردستان پیشتر در گزارشی تاکید کرده بود که سامان یاسین از هنگام بازداشت «بارها مورد شکنجههای شدید جسمی و روحی از جمله نگهداری در سلول انفرادی، نگهداری در اتاق موسوم به سردخانه، ضرب و شتم شدید و پرتاب از پلههای بند ۲۴۱» قرار گرفته و «تحت فشار بازجویان امنیتی» برای «اعترافات اجباری» بوده است.
یک منبع آگاه نیز به رادیو فردا گفته بود که پیش از برگزاری دادگاه اول، وکیل تسخیری از سامان یاسین خواسته بود تا «تیراندازی هوایی را گردن بگیرد تا نجات یابد.»
این خواننده معترض از هنگام بازداشت تاکنون، با گذشت ده ماه همچنان حق دسترسی به وکیل اختیاری و دادرسی عادلانه محروم مانده است.