سامان صیدی، خواننده معترض، به پنج سال «حبس در تبعید» در استان کرمان محکوم شد

سامان صیدی اسفند گذشته در نامه‌ای به رئیس قوهٔ قضائیه با اشاره به مشکلات جسمی و روحی که در حبس متحمل شده است گفته بود که اعدام را به این شرایط ترجیح می‌دهد

رادیو فردا مطلع شده است که سامان صیدی (یاسین)، خوانندهٔ معترض و زندانی سیاسی، با رأی شعبهٔ ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، به پنج سال زندان در تبعید در یکی از شهرهای استان کرمان محکوم شده است.

بر اساس تصویر حکمی که روز یکشنبه دوم اردیبهشت در اختیار رادیو فردا قرار گرفته است، او به «نفی بلد» در شهر بابک محکوم شده و دادگاه اعلام کرده بر اساس «فتوای» رهبر جمهوری اسلامی درباره «عدم امکان مراوده و معاشرت با دیگران» و همچنین «نظریه مشورتی اداره حقوقی»، مجازات او «حبس در تبعید» خواهد بود.

حسین سرتیپی، وکیل دادگستری، نیز با انتشار خبر پنج سال تبعید موکلش در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «سامان یاسین از اعدام نجات یافت.»

آقای سرتیپی با اشاره به اینکه با گذشت «بیش از ۱۸ ماه» آقای صیدی همچنان «در بازداشت موقت به سر می‌برد» اعلام کرد که به این حکم در دیوان عالی کشور اعتراض خواهد کرد.

سامان صیدی اوایل مهر ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» بازداشت و به محاربه متهم شد. ابتدا برای او حکم اعدام صادر شد، اما دیوان عالی کشور این حکم را نقض کرد.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این زندانی سیاسی روز ۲۹ فروردین‌ماه برگزار شده بود.

این خوانندهٔ معترض اسفند گذشته در نامه‌ای سرگشاده به غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی خواستار تعیین حکم قضایی خود شده و با اشاره به مشکلات جسمی و روحی که در حبس متحمل شده است گفته بود که اعدام را به این شرایط ترجیح می‌دهد.

پیش از این احمدرضا حائری، زندانی سیاسی، در نامه‌ای از زندان قزلحصار نوشته بود که سامان یاسین هنگامی که در بند ۲۴۰ زندان اوین بود«اعدام مصنوعی» را تجربه کرده و دو روز بعد «حکم واقعی اعدام» به او ابلاغ شده است.

سامان یاسین خود نیز روز اول شهریور سال گذشته در یک فایل صوتی برخی از «شکنجه‌های جسمی و روانی» تحمیل‌شده بر خود، از جمله «اعدام مصنوعی، شکستن بینی، حضور در سردخانه و انتقال به بیمارستان روانی» را شرح داده بود.

بیشتر در این باره: سامان یاسین، رَپِر زندانی، باردیگر «به بیمارستان روانی امین‌آباد منتقل شد»