تاکید عربستان و کویت بر مالکیت کامل میدان گازی مورد مناقشه در خلیج فارس

خبرگزاری دولتی عربستان سعودی روز سه‌شنبه ۱۳ تیر ماه به نقل از وزارت خارجه این کشور اعلام کرد منابع طبیعی و میدان گازی مورد مناقشه الدوره به صورت انحصاری متعلق به کویت و عربستان سعودی است.

ایران این میدان گازی را آرش می‌نامند و مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران هفته گذشته از آمادگی کامل تهران برای آغاز حفاری در میدان این مشترک نفتی خبر داد.

خبرگزاری عربستان تصریح کرد٬ مالکیت این میدان تنها بین پادشاهی عربستان سعودی و دولت کویت مشترک است و آنها به تنهایی دارای حقوق کامل حاکمیتی برای بهره برداری از این منطقه هستند.

روز گذشته نیز وزارت خارجه کویت در بیانیه‌ای تاکید کرد که کویت و پادشاهی عربستان «به تنهایی دارای حقوق انحصاری بر ثروت طبیعی» در این میدان هستند.

وزارت خارجه کویت بار دیگر ایران را به گفت‌وگو درباره تعیین مرزهای دریایی در خلیج فارس دعوت کرد.

محسن خجسته‌مهر، رئیس شرکت ملی نفت هفته گذشته گفت: «آمادگی کامل برای آغاز حفاری در میدان مشترک نفتی آرش وجود دارد و منابع قابل‌توجهی را برای اجرای طرح توسعه این میدان در هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران مصوب کرده‌ایم و با آماده‌شدن شرایط، حفاری را در میدان آرش آغاز می‌کنیم.»

بزرگ‌ترین بخش این میدان گازی میان عربستان و کویت واقع شده که در آن مرزبندی مشخصی بین دو کشور وجود ندارد،‌ اما بخشی از این میدان گازی نیز در مرزهای ایران قرار دارد.

کویت و عربستان سعودی سال گذشته با وجود مخالفت‌های تهران که این قرارداد را «غیرقانونی» می‌دانست، توافقنامه‌ای برای توسعه این میدان امضا کردند.

اختلاف بر سر این میدان گازی به دهه ۱۹۶۰ باز می‌گردد، زمانی که ایران امتیاز این میدان را به شرکت نفت انگلیس و ایران، و کویت آن را به رویال‌داچ شل، واگذار کردند.

این دو امتیاز در بخش شمالی میدان که ذخایر قابل استخراج آن حدود ۲۲۰ میلیارد متر مکعب تخمین زده می شود، همپوشانی داشتند.