وزارت خارجه عربستان سعودی روز شنبه ۱۹ فروردین اعلام کرد یک هیئت از مقامات این کشور برای بررسی مکانیسمهای از سرگیری روابط دیپلماتیک وارد ایران شد.
این وزارتخانه اعلام کرد که مقامات سعودی جهت بررسی مکانیسمهای بازگشایی سفارت عربستان در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد وارد ایران شدهاند.
عربستان پس از سالها تنش و بحران در روابط خود با ایران، ماه گذشته با میانجیگری چین پذیرفت تا روابط دیپلماتیک خود با تهران را از سر بگیرد.
علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی با همتای سعودی او، مساعد بنمحمد العیبان، در روز ۱۹ اسفند در پکن دیدار و بیانیهای را امضا کردند.
بیشتر در این باره: در پی تجدید رابطه ایران و عربستان، تابلوی شیخ نِمِر در مشهد «پایین کشیده شد»در ادامه میانجیگری چین، وزرای خارجه ایران و عربستان روز پنجشنبه ۱۷ فروردین در پکن بیانیه مشترک «گسترش روابط و همکاری دوجانبه» امضا کردند.
دو کشور ایران و عربستان مناسبات بسیار نزدیکی با چین دارند. پیش از موفقیت پکن در میانجیگری میان تهران و ریاض، پنج دور مذاکرات ایران و سعودی با میزبانی عراق و نیز برخی کوششهای سلطان عمان، به موفقیت کامل منتهی نشده بود.
عربستان پس از سالها تنش و بحران در روابط خود با ایران، در پی حمله به سفارت این کشور در تهران و تلاش برای آتشزدن کنسولگری سعودی در مشهد در دی ۱۳۹۴ با ایران قطع رابطه کرد.
حملات گفتهشده زمان کوتاهی پس از اعدام نمر باقر النمر، یک روحانی سرشناس سعودی شیعی مخالف حکومت ریاض و شماری از شیعیان در سعودی، انجام شد.
حسن روحانی، رئیسجمهور وقت که دولت او تازه توافق برجام با آمریکا و پنج قدرت دیگر را امضا کرده بود، عاملان حملات به منافع سعودی در ایران را «افراطیهایی» نامید که باید محاکمه شوند. او تا آخرین روزهای کار دولت بعدی خود نیز میگفت که آن حملات باعث ناکامی زیاد در سیاست خارجی ایران شد و اثرات زیادی بر اقتصاد کشور گذاشت.
در همین حال، یک روزنامهنگار در مشهد روز شنبه خبر داد که از تابلوی خیابان کنسولگری عربستان در مشهد که به نام «آیتالله شیخ نِمِر»، روحانی شیعه اعدام شده در عربستان، نامگذاری شده بود اثری نیست.
به نظر میرسد پایین کشیده شدن تابلوی «آیتالله نمر» که اعدامش به بهانه حمله به سفارت عربستان سعودی تبدیل شد، در پی توافق تهران و ریاض و در آستانه بازگشایی سفارت این کشور رخ داده است.