اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، که به آرژانتین سفر کرده است ضمن ادای احترام و گرامیداشت یاد هزاران قربانی دوران استبداد نظامی در این کشور، وضعیت سالهای ۱۹۷۶ تا ۱۹۸۳ آرژانتین را مشابه سرکوب معترضان در ایران امروز دانست.
این سیاستمدار بلندپایه آلمانی روز یکشنبه ۹ بهمن با حضور در مراسم یادبودی که در «ریو دلا پلاتا» در بوینوس آیرس برگزار شد گفت که او باید یادی هم کند از «جوانانی که هماکنون در ایران کشته میشوند، در حالی که برای آزادی و برخورداری از زندگی بهتر به پا خاستهاند».
برآوردها حاکی است که در دوران استبداد نظامی در آرژانتین بین هفت هزار تا ۳۰ هزار تن کشته شدند. برخی از این افراد در جریان عملیاتی موسوم به «پروازهای مرگ» جان باختند که با هدف از میان برداشتن مخالفان سیاسی، آنها را حین پرواز بر فراز رودخانه ریو دلا پلاتا از هواپیما به بیرون پرتاب میکردند.
به گزارش خبرگزاری آلمان، آقای شولتس در این مراسم همچنین با خانوادههای داغداری ملاقات کرد که عموماً از آنچه بر سر عزیزانشان در جریان کشتارهای فراقضایی آمده بود بیاطلاع بودند.
صدراعظم آلمان گفت: «این واقعیت که نظام استبدادی برای بشر رنج، ستم و مرگ به بار میآورد همان چیزی است که در اینجا بسیار مشهود است، درست همانطور که اکنون در جایجای دنیا شاهد آن هستیم».
او افزود وقایع آرژانتین در آن دوران یادآور این است که آزادی را نباید امری بدیهی تلقی کرد و در عوض، «وظیفه ماست که اطمینان یابیم چنان دورانی را پشت سر گذاشتهایم».
از آغاز اعتراضات سراسری در ایران که از ۲۶ شهریور متاثر از جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد به نقاط مختلف کشور گسترش یافت، تا کنون صدها تن از جمله دهها کودک و نوجوان زیر ۱۸ سال به شیوههای خشونتبار به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی کشته شدهاند.
سازمان حقوق بشر ایران در گزارش روز هفتم بهمن خود از احراز هویت ۴۸۸ تن از کشتهشدگان اعتراضات اخیر در استانهای مختلف کشور خبر داد و پایگاه حقوق بشری «هرانا» هم کشته شدن ۵۲۷ تن در چهار ماه گذشته را تایید کرده است.
حکومت با هدف سرکوب بیشتر اعتراضات، تا کنون چهار تن از معترضان جوان بازداشتشده را در پی برگزاری دادگاههای «فرمایشی» و بدون دسترسی متهمان به حق وکیل انتخابی اعدام کرده است.