صدراعظم آلمان روز یکشنبه ۹ آبان گفت شوکه شده است که مردم ایران برای انجام تظاهرات مسالمتآمیز کشته میشوند.
اولاف شولتز در توئیتی نوشت اتحادیه اروپا تحریمهای بیشتری علیه جمهوری اسلامی ایران بهدلیل سرکوب «شدید» معترضان را بررسی خواهد کرد.
او اظهار داشت: «ما خشونت بیش از حد نیروهای امنیتی را محکوم کرده و در کنار مردم ایران میایستیم. تحریمهای اتحادیه اروپا مهم هستند. ما گامهای بیشتری در این زمینه برخواهیم داشت».
اعتراضات ایران در واکنش به مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد آغاز شد ولی اکنون پس از گذشت ۴۵ روز ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران را هدف قرار داده است.
به گزارش سازمان حقوق بشر ایران، از ابتدای اعتراضات تاکنون دستکم ۲۵۳ نفر از جمله ۳۴ کودک و ۱۹ زن به ضرب گلوله نیروهای امنیتی و انتظامی کشته شدهاند.
مقامهای جمهوری اسلامی کشته شدن معترضان را رد کرده و مدعی هستند که آنها در تصادفات رانندگی، سقوط از ارتفاع یا خودکشی جان خود را از دست دادهاند.
اتحادیه اروپا روز ۲۵ مهر تحریمهایی علیه پلیس «امنیت اخلاقی» و ۱۱ مقام جمهوری اسلامی از جمله وزیر ارتباطات و فناوری وضع کرد.
آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان، روز یکشنبه گفت که کشورش و اتحادیه اروپا در حال بررسی معرفی سپاه پاسداران به عنوان سازمانی تروریستی هستند.
او اظهار داشت: «هفته گذشته روشن کردم که ما بسته دیگری از تحریمها را به اجرا خواهیم گذاشت، و اینکه بررسی کنیم چطور میتوانیم سپاه پاسداران را به عنوان سازمانی تروریستی معرفی کنیم».
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی روز دوشنبه در واکنش به تصمیم احتمالی اتحادیه اروپا برای قرار دادن نام سپاه در فهرست یاد شده گفت که سپاه پاسداران «نهاد نظامی رسمی ایران است و انجام چنین اقداماتی غیر قانونی است».
ناصر کنعانی تهدید کرد که در صورت قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی اتحادیه اروپا، «منافع دو جانبه» آنان با جمهوری اسلامی ایران «قربانی مصالحه سیاسی زودگذر و تصمیمات سیاسی» خواهد شد.
سپاه پاسداران در حال حاضر در فهرست سازمانهای تروریستی ایالات متحده قرار دارد و کانادا نیز اخیرا ورود ۱۰ هزار نیروی این تشکیلات نظامی به خاک خود را ممنوع کرده است.