ثبت پرونده شکایت علیه سپاه پاسداران و فرمانده آن در پلیس سوئد

حسین سلامی (نفر اول از چپ) و فرماندهان سپاه (عکس از آرشیو)

علیرضا آخوندی، نماینده پارلمان سوئد، روز سه‌شنبه از ثبت پرونده شکایت علیه سپاه پاسداران و حسین سلامی٬ فرمانده آن، در پلیس سوئد خبر داد.

به گفته علیرضا آخوندی این پرونده با عنوان دخالت گسترده حسین سلامی در «جنایت علیه بشریت» باز شده است.

این نماینده پارلمان سوئد از دیگر شاکیان سپاه پاسداران در سوئد خواست به این شکایت بپیوندند.

علیرضا آخوندی گفت: «به دلیل چارچوب‌های قانونی منحصر به فرد این کشور برای رسیدگی به جرائم جنایت علیه بشریت و جنایات جنگی» تصمیم گرفته‌که این پرونده در سوئد پیگیری شود.

طبق قوانین سوئد مرتکبین جرائم «جنایت علیه بشریت» و «جنایات جنگی» بدون توجه به مکان و زمان انجام این جرم می‌توانند مورد پیگرد قانونی قرار گیرند.

آقای آخوندی تاکید کرد که هدف از آغاز این پرونده، دادخواهی برای قربانیان و خانواده‌های آن‌ها و برداشتن یک گام مهم در جهت «تروریست» شناخته شدن این ارگان توسط اتحادیه اروپاست.

با وجود درخواست‌های مکرر از اتحادیه اروپا برای تروریستی اعلام شدن سپاه از سوی این اتحادیه، هنوز چنین تصمیمی گرفته نشده است.

این در حالی‌ست که پارلمان اروپا روز ۲۸ دی سال گذشته با اکثریت قاطع آرا به متمم طرحی رای داد که در آن از اتحادیه اروپا و کشورهای عضو خواسته شده بود تا نام سپاه پاسداران را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دهند.

این طرح اما برای کشورهای عضو اتحادیه الزام‌آور نبود.

پیشتر جوزپ بورل٬ مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته بود: «به صِرفِ این‌که شما از کسی خوش‌تان نیاید، نمی‌توانید او را تروریست بنامید».

آنالنا بائربوک وزیر خارجه آلمان نیز تاکید کرده بود که چنین درخواستی «هیچ مبنای حقوقی» در اتحادیه اروپا ندارد.

همزمان با آغاز اعتراضات «زن٬ زندگی٬ آزادی» چندین تجمع با هدف تروریستی اعلام شدن سپاه از سوی اتحادیه اروپا در شهرهای مختلف این اتحادیه برگزار شد.

علاوه بر این، همزمان با اعتراضات سراسری ایران، تظاهرات ایرانیان خارج از کشور در حمایت از اعتراضات مردم داخل کشور در بسیاری کشورهای اروپایی و همچنین برخی شهرهای بزرگ آمریکا و کانادا به‌طور پیوسته ادامه داشته است.

سپاه پاسداران اکنون از سوی وزارت خارجه آمریکا در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دارد.

در همین رابطه ۱۳۰ عضو کنگره آمریکا نیز ۲۲ فروردین با ارسال نامه‌ای رسمی به جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، از این اتحادیه خواستند تا سپاه پاسداران را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دهد.