بنابر گزارشها ایروین کاتلر٬ وزیر پیشین دادگستری کانادا و وکیل شناختهشده بینالمللی در حوزه حقوق بشر٬ وکالت خانواده سیدامامی را بر عهده گرفته و سازمان عفو بینالملل نیز از مقامهای جمهوری اسلامی خواست که به آزارهای «بیرحمانه» علیه خانواده این فعال محیط زیست پایان دهند.
روزنامه کانادایی «گلوب اند مِیل» گزارش کرده که آقای کاتلر از حدود یک ماه پیش به عنوان مشاور حقوقی بینالمللی خانواده سیدامامی کار خود را آغاز کرده است.
این روزنامه همچنین اضافه کرده است که کریستیا فریلند٬ وزیر خارجه کانادا٬ روز سهشنبه پنجم تیرماه٬ در بروکسل موضوع خانواده سیدامامی را با فدریکا موگرینی٬ رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا٬ در میان گذاشته است. خانم فریلند ماه گذشته میلادی نیز از محمدجواد ظریف٬ وزیر خارجه ایران٬ خواسته بود تا به حل این موضوع کمک کند.
کاووس سیدامامی، استاد دانشگاه و شهروند ایرانیکانادایی، از جمله فعالان محیط زیست بود که بهمنماه گذشته در ایران بازداشت شد و مأموران امنیتی در اواخر همان ماه به خانوادهاش گفتند که او در زندان «خودکشی» کرده است. موضوعی که هم از سوی خانواده سیدامامی رد شده و هم شماری از نمایندگان مجلس در آن ابراز تردیدهایی کردهاند.
مریم ممبینی که شهروند دوتابعیتی ایرانی-کانادایی است٬ پس از جان باختن همسرش در زندان اوین ممنوعالخروج شد و همچنان در ایران به سر میبرد. فرزندان خانم سیدامامی٬ رامین و مهران سیدامامی که اکنون ساکن ونکوور کانادا هستند٬ در تلاشند تا مادرشان را به کانادا بیاورند.
خبر وکالت آقای کاتلر در حالی منتشر شده است که رامین سیدامامی، پسر کاووس سیدامامی، پیشتر خبر داده بود که ماموران امنیتی روز دوشنبه، چهارم تیر، همزمان با مسابقه فوتبال ایران و پرتغال، «شش جعبه بزرگ» را به زیرزمین خانه پدریش منتقل کرده و از مادرش «در مقابل دوربین» بازجویی کردهاند.
آرش کیخسروی، وکیل خانواده آقای سیدامامی در ایران در این خصوص به رادیو فردا گفت که در جریان هجوم نیروهای امنیتی٬ حال خانم ممبینی بد شده و اورژانس در خانه حضور یافته و او را به بیمارستان منتقل کرده است.
از سوی دیگر سازمان عفو بینالملل روز پنجشنبه٬ هفتم تیرماه٬ در بیانیهای خواستار پایان یافتن «کارزار بیرحمانه» علیه خانواده سیدامامی شد و از مقامات جمهوری اسلامی خواست تا حکم ممنوعالخروجی مریم ممبینی٬ را «فورا لغو کرده و اجازه دهند که او به خانوادهاش در کانادا بپیوندد».
شماری از فعالان محیط زیست، از جمله کاووس سید امامی، شهروند دوتابعیتی ایرانی-کانادایی و استاد دانشگاه امام صادق، بهمن ماه سال گذشته به اتهام «جاسوسی» بازداشت شدند.
دو هفته پس از بازداشت کاووس سیدامامی، در ۲۱ بهمنماه ۹۶ به خانواده وی اطلاع داده شد که او در زندان «خودکشی» کرده است.
عفو بینالملل «جلوگیری از انجام تحقیقات مستقل» دربارهٔ «مرگ مشکوک» کاووس سیدامامی را نشانه «تلاش عامدانه و برنامهریزی شده برای پنهان کردن هر گونه شواهدی از شکنجه و قتل» دانسته است.