رسانه‌ها از وضعیت جسمی «نامساعد» محمود هاشمی شاهرودی خبر می‌دهند

چهره محمود هاشمی شاهرودی پس از ابتلا به بیماری به شدت تغییر کرد.

برخی از رسانه‌های ایران یکشنبه‌ شب دوم دی‌ماه از «وخامت شرایط جسمی» محمود هاشمی شاهرودی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت، و «بستری شدن وی در بخش مراقبت‌های ویژه» خبر دادند.

خبرگزاری مهر این خبر را به نقل از «برخی منابع غیر رسمی» در صفحه توئیتر خود منتشر کرد و صفحه توئیتر «قم‌نیوز» نیز نوشته که حال هاشمی شاهرودی «مساعد نیست» و «مردم مومن و خداجو، برای بهبود حال ایشان دعا کنند».

صفحه توئیتر روزنامه ایران نیز نوشته که حال آیت‌الله هاشمی شاهرودی «مساعد نیست».

خبرگزاری ایسنا هم به نقل از «یک منبع آگاه» که به هویت وی اشاره‌ نشده، خبر مشابهی را منتشر کرده است.

شماری از کاربران حزب‌الله در توئیتر نیز از درگذشت او خبر داده‌اند، اما هنوز هیچ منبع رسمی این خبر را تایید نکرده است.

محمود هاشمی شاهرودی از تیرماه سال ۹۷ در انظار عمومی ظاهر نشده و محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفته که وی «با توصیه پزشک باید در صحبت کردن مراعات کند».

این روحانی بلندپایه روز ۲۳ مردادماه پارسال و چند ماه پس از درگذشت اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس پیشین مجمع، از سوی آیت‌الله علی خامنه‌ای به عنوان رئیس این نهاد معرفی شد.

ریاست مجمع تشخیص مصلحت‌نظام از ابتدای تاسیس رسمی بر عهده هاشمی‌ رفسنجانی بود و پس از درگذشت او، محمدعلی موحدی‌کرمانی رئیس موقت این مجمع شد که یکی از مهم‌ترین مسئولیت‌های آن، حل اختلاف میان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان است.

آقای هاشمی شاهرودی در اردیبهشت ۱۳۹۶ به دلیل بیماری، در یکی از بیمارستان‌های تهران بستری شد و شماری از مقام‌های کشور از جمله رهبر جمهوری اسلامی نیز از وی عیادت کردند.

با آنکه در ایران، بیماری وی یک «بیماری گوارشی نسبتاً شایع» عنوان شد، اما در دی‌ماه پارسال یک روزنامه آلمانی از بستری بودن آقای شاهرودی در بنیاد علمی بین‌المللی علوم مغز و اعصاب در هانوفر آلمان خبر داد.

پس از تایید این خبر از سوی شماری از رسانه‌های داخلی و انتشار عکسی از پروفسور مجید سمیعی، رئیس این مرکز، در کنار آقای شاهرودی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت بدلیل تجمع شماری از ایرانیان مقیم آلمان مقابل این کلینیک و طرح شکایت قضایی علیه او در یکی از دادگاه‌های آلمان، به ایران بازگشت.

محمود هاشمی شاهرودی سه ماه پس از بستری شدن در تهران از سوی رهبر ایران به عنوان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام معرفی شد.

دادستانی آلمان تأیید کرده بود که شکایاتی را علیه آقای شاهرودی دریافت کرده و گزارش شده که بازگشت پیش از موعد وی به ایران، به دلیل «ترس از تعقیب قضایی» بوده است.

از جمله شواهدی که برای تعقیب قضایی آقای شاهرودی در آلمان به دادستانی این کشور ارائه شده بود، نقش او در صدور «هزاران حکم اعدام» در دوران تصدی‌اش در قوه قضائیه ایران بود.

شاهرودی خود در این زمینه گفته بود در روند درمانی او در آلمان «عفونتی کشف شده که پیشتر در ایران معلوم نشده بود».

وی در نخستین حضور عمومی خود پس از سفر حاشیه‌ساز به آلمان، اذعان کرد که به دلیل وجود غده در روده بزرگ، سه بار در ایران مورد عمل جراحی قرار گرفته و در نهایت اختلاف نظر پزشکان معالج زمینه‌ساز سفر او به آلمان شد.

پیش از این نیز محمدرضا باهنر، عضو مجمع تشخیص از وضعیت جسمی نامساعد شاهرودی خبر داده و گفته بود که وی به همین علت نمی‌تواند در جلسات مجمع شرکت کند و پس از وی محسن رضایی، دبیر مجمع «همه‌کاره» این نهاد شده است.

بیشتر در این باره: هاشمی شاهرودی: در آلمان عفونتی کشف کردند که در ایران معلوم نشده بود

محمود هاشمی شاهرودی سه ماه پس از بستری شدن در تهران از سوی آقای خامنه‌ای به عنوان رئیس مجمع معرفی شد. وی پیش از آن ریاست هیات حل اختلاف قوای سه گانه را بر عهده داشت و عضو شورای نگهبان و مجلس خبرگان رهبری بود.

غیبت طولانی‌مدت وی از مجمع در حالی خبرساز شده که تعیین سرنوشت شماری از لوایح چهارگانه ای‌اف‌تی‌اف از جمله لوایح مقابله با «پولشویی» و «تامین مالی تروریسم» پس از ماه‌ها کشمکش به این نهاد سپرده شده است.

آقای شاهرودی در نجف عراق زاده شده و در حال حاضر ۶۹ ساله است. او پس از انقلاب بهمن ۵۷ از نجف به ایران آمد و با ایجاد «مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق»، با حکومت صدام حسین مبارزه می‌کرد. از او به عنوان یکی از جانشینان احتمالی رهبر جمهوری اسلامی یاد می‌شد.

رهبر جمهوری اسلامی در سال ۱۳۷۸ محمود شاهرودی را به ریاست قوه قضائیه منصوب کرد. وی که پس از محمد حسینی بهشتی، عبدالکریم موسوی اردبیلی و محمد یزدی چهارمین رئیس قوه قضائیه بود، هنگام تحویل گرفتن این نهاد از یزدی گفت که «ویرانه‌ای» را تحویل گرفته است.

پایان دو دوره ریاست وی بر این قوه، همزمان شد با اعتراضات خیابانی به نتیجه انتخابات ۸۸ که منجر به بازداشت‌های گسترده‌ای در ایران شد و به همین دلیل قوه قضائیه به شدت مورد انتقاد قرار گرفت.

منابع: ایسنا، مهر، قم‌نیوز، توییتر و رادیو فردا/ ب.ب/ک.ر