مرکز آمار ایران اعلام کرد: رشد حدود ۱۴۰ درصدی نرخ گوشت قرمز طی یک‌سال

مرکز آمار ایران در تازه‌ترین گزارش تورم اقلام خوراکی اعلام کرد که قیمت گووشت گوسفندی در شهریور امسال نسبت به ماه مشابه پارسال نزدیک ۱۵۰ درصد رشد داشته است؛ به عبارتی ۲.۵ برابر شده است.

بر اساس این گزارش، قیمت گوشت گاو یا گوساله نیز شاهد رشدی بالای ۱۲۸ درصدی بوده و قیمت کنسرو ماهی نیز بالای ۱۰۸ درصد جهش کرده است.

بانک جهانی نیز هفته گذشته گزارش ماهانه «امنیت غذایی» را به روزرسانی کرده بود و ایران در میان چند کشور انگشت‌شمار، از جمله ونزوئلا، لبنان، زیمبابوه و آرژانتین با بیشترین رشد قیمت اقلام غذایی در جهان قرار داشت.

بانک جهانی متوسط رشد قیمت اقلام غذایی در ایران را برای ماه اوت امسال، ۳۷ درصد گزارش کرده و گفته است این رقم در بهار و اوایل تابستان امسال حتی به ۸۰ درصد نیز رسیده بود.

بیشتر در این باره: هشدار درباره «فاجعه انسانی» در ایران: «۵۷ درصد مردم سوءتغذیه دارند»

رشد چشمگیر قیمت گوشت قرمز باعث شده است که مصرف این ماده غذایی اساسی در ایران به شدت کاهش یابد.

آمارهای سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد، فائو، که خرداد امسال منتشر شد، از سقوط سهمگین مصرف داخلی لبنیات و گوشت در ایران خبر داده بود.

بر اساس برآوردهای پیشین مرکز آمار ایران، سرانه مصرف گوشت ایران در سال ۱۳۹۰ حدود ۱۳ کیلوگرم در سال بود که در سال ۱۳۹۸ به ۸ کیلوگرم کاهش یافت.

مرکز آمار ایران از آن زمان گزارش مصرف گوشت کشور را منتشر نکرده، اما منصور پوریان، رئیس شورای تامین دام ایران مرداد پارسال از کاهش ۵۰ درصدی مصرف گوشت قرمز در ایران طی سال ۱۴۰۰ خبر داد.

به گفته او کل مصرف سالانه گوشت کشور در سال ۱۴۰۰ به ۵۰۰ هزار تن رسیده که به معنی سرانه مصرف گوشت کمتر از شش کیلوگرم هر ایرانی است.

در این میان، مسعود رسولی، دبیر انجمن صنعت بسته‌بندی گوشت و مواد پروتئینی کشور نیز اردیبهشت امسال از کاهش مصرف سرانه گوشت ایرانیان به ۴ کیلوگرم در سال گذشته خورشیدی خبر داده بود.

این در حالی است که حتی برخی گزارش‌ها و محاسبات منتشر شده در رسانه‌های داخلی نشان می‌دهد که این رقم در سال جاری حدود سه کیلوگرم است.

بدین ترتیب از سال ۱۳۹۰ تاکنون، سرانه مصرف گوشت هر ایرانی از ۱۳ کیلوگرم به ۳ تا ۴ کیلوگرم سقوط کرده است.

ایران طی سال‌های گذشته یکی از افسارگسیخته‌ترین تورم‌ها را در میان جامعه جهانی داشته است.

صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی تورم سال گذشته ایران را حدود ۵۰ درصد ارزیابی کرده‌اند که بعد از ونزوئلا، زیمبابوه، سودان، آرژانتین، ترکیه و سورینام بالاترین رقم در جهان بود.

در سال جاری نیز انتظار می‌رود تورم در کشور حدود ۴۲.۵ درصد باشد و ایران در جایگاه نهم جهان از لحاظ بیشترین تورم قرار بگیرد.

با استفاده از گزارش‌های مرکز آمار، بانک جهانی، صندوق بین‌المللی پول و رادیو فردا؛ د.خ/ب.ب