ثروت «او»

  • نیوشا بقراطی

از بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، تا صدا و سیما؛ از تمامی پروژه‌های ذیل نیروهای مسلح ازجمله فعالیت‌های اقتصادی سپاه، تا ستاد اجرایی فرمان امام... صحبت از هزاران میلیارد تومان سرمایه‌ای است که میان بنگاه‌های مختلف تجاری و مالی و رسانه‌ای تقسیم شده و نقطه اشتراک همگی آن‌ها در یک نام است: علی خامنه‌ای.

رهبر جمهوری اسلامی ایران بر اساس قانون در راس هرمی قرار گرفته که دربرگیرنده شماری از عظیم‌ترین تشکل‌های مالی کشور است.

در این میان، ستاد اجرایی فرمان امام که وجود خود را وامدار اموال و املاک مصادره‌ای است، با سرمایه‌گذاری در حوزه‌های کلان اقتصادی، زیرساخت‌ها و شریان‌های مالی، تبدیل به یکی از پردرآمدترین مجموعه‌های مالی تاریخ معاصر ایران شده است.

خبرگزاری رویترز در گزارش مفصلی که پنج سال پیش تهیه کرده، تخمین زده بود که «ستاد» با سرمایه‌گذاری در بخش‌هایی همچون صنعت نفت و انرژی، الکترونیک، دارویی، شبکه‌های بانکی و امثال آن، سرمایه‌ای ۹۵ میلیارد دلاری را در آن سال در اختیار داشته است؛ که با نرخ برابری دلار در آن زمان، رقمی معادل ۳۲۰ هزار میلیارد تومان را شامل می‌شد.

در سال ۱۳۸۹ مدیر عامل سازمان اموال و املاک ستاد، ارزش املاک و مستغلّات تحت تصرّف این سازمان را پنجاه هزار میلیارد تومان اعلام کرده بود. البته این رقم که هشت سال پیش اعلام شده بود، شامل سایر سرمایه‌گذاری‌های این ستاد نمی‌شد.

در این میان، بهره‌گیری از معافیت مالیاتی برای این نهاد تحت نظارت نهاد رهبری هم گام موثری در جهت رشد تصاعدی سرمایه‌اش به شمار می‌رود.

حالا این غول اقتصادی بار دیگر با ماجرای سکونت حسن فیروزآبادی رئیس سابق ستاد کل نیروهای مسلح در یک ویلای مصادره‌ای ۱۰هزار متری، به صدر خبرها بازگشته است تا به بحث ثروت نهاد رهبری دامن بزند. این ویلا از سوی «ستاد اجرایی فرمان امام» به فیروزآبادی داده، و در پی جنجالی شدن ماجرا، پس گرفته شد.

Your browser doesn’t support HTML5

ساعت ششم - ثروت «او»

در این برنامه درباره ابعاد ثروت تحت کنترل شخص اول حکومت صحبت می‌کنیم و درباره افرادی که این ثروت هنگفت در اختیارشان قرار می‌گیرد.