آیا با روی کار آمدن دولت جو بایدن باید منتظر اتفاق تازه ای در مسیر پیشروی جمهوری اسلامی بود؟ سالهای ریاست جمهوری دونالد ترامپ مصادف شد با اعتراضات سراسری در ایران که بهشکل بیسابقهای تمامیت نظام جمهوری اسلامی را هدف گرفت، به اعتقاد بسیاری پارادایم و الگوی رفتار سیاسی و اعتراضی را در ایران بهکلی متحول کرد و البته خونبارترین سرکوب خیابانی را در چهار دهه پیش بهدنبال داشت.
حالا با تغییر دولت در آمریکا، باید منتظر سمت و سویی تازه در تحولات سیاسی ایران بود؟ اساسا آیا تغییرات در صحنه سیاسی قدرت های جهانی می تواند بر آینده حکومت ایران تاثیرگذار باشد؟
برخی ردپای چنین تاثیرگذاری را در تاریح معاصر ایران جستوجو میکنند.
بهعنوان مثال، شماری از منتقدان انقلاب ۵۷، نشست گوادلوپ را با شرکت رهبران قدرتهای غربی و توافقنظر رهبران آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان بر لزوم کنار رفتن محمد رضا شاه پهلوی، بزنگاهی تاریخی میبینند که - بهزعم آنان - در رقم خوردن سرنوشت ایران بیتاثیر نبود.
هر چند طبیعتا ساختار، هویت و ماهیت پادشاهی پهلوی با جمهوری اسلامی قابل قیاس نیست، اما همچنان چهار دهه پس از خروج هواپیمای حامل محمد رضا شاه و ورود هواپیمای حامل آیتالله خمینی، مساله حمایت یا عدم حمایت قدرتهای جهانی از معترضانی که سقوط حکومت تهران را میخواهند و نوع رویکرد آمریکا و اروپا به جمهوری اسلامی در زمره مباحث داغ سیاسی است.
Your browser doesn’t support HTML5
در این برنامه به دامنه تاثیرگذاری سیاست قدرتهای جهانی بر ماندگاری حکومت ایران میپردازیم.