مقامهای کره جنوبی به خبرگزاری دولتی آن کشور گفتهاند سئول در حال بررسی گزینههای مختلفی در مورد خواسته ایالات متحده برای پیوستن به ائتلاف دریایی در آبهای جنوب ایران است.
وزارت دفاع کره جنوبی گفته در روند افزایش تنشها بین ایران و آمریکا، ایالات متحده «مسقیما و به شکل غیرمستقیم» از سئول خواسته وارد ائتلاف به رهبری واشینگتن شود.
آمریکا در تلاش برای تشکیل ائتلافیست که هدف آن «تضمین امنیت کشتیرانی» در آبهای جنوب ایران عنوان شدهاست. تلاشها در این زمینه پس از حملات به کشتیهای تجاری و نیز حمله گسترده به تاسیسات نفتی عربستان شدت گرفت.
بیشتر در این باره: ژاپن ۲۷۰ ملوان به منطقه خاورمیانه «اعزام میکند»طی روزهای گذشته رسانههای کره جنوبی گزارشهایی در مورد رایزنیها در دولت آن کشور در مورد ائتلاف به رهبری آمریکا منتشر کردهاند.
هفته پیش کاخ ریاستجمهوری کره جنوبی گفته بود شورای امنیت آن به تبادل نظر در مورد مسئله حفاظت از مردم و شناورهای کرهای در تنگه هرمز پرداخته است.
یکی از احتمالات مطرحشده این است که سئول ماموریت شناور جنگی که در حال حاضر برای مقابله با دزدی دریایی در خلیج عدن دارد را تا تنگه هرمز که چندان دور نیست، گسترش دهد.
یک مقام کره جنوبی که نامش فاش نشده ۲۷ آذر ماه به خبرگزاری یونهاپ گفته «گزینههای مختلفی روی میز است، و هیچ یک هنوز قطعی نشدهاست». وزارت دفاع کره جنوبی نیز پیشتر گفته بود هنوز تصمیم نهایی گرفته نشدهاست.
این مقام در عین حال افزوده «گمانهزنی عمومی این است که دولت، نخست، شماری از افسران ارتش را بهعنوان افسر رابط» رهسپار مقر ائتلاف دریایی خواهد کرد.
با این حال برخی رسانههای کره جنوبی میگویند سئول در حال حاضر در مسیر پذیرفتن خواسته آمریکا قرار گرفتهاست. هم تایمز کره و هم روزنامه «جونگانگ ایلبو» میگویند دولت تصمیم به اعزام نیروی نظامی در اوایل سال ۲۰۲۰ گرفته است.
بخش اصلی نفت کره جنوبی از تنگه هرمز میگذرد تا به این کشور برسد و عربستان اصلیترین صادرکننده به این کشور است.
از سوی دیگر یک کارشناس امور نظامی در گفتوگو با «یونهاپ» این احتمال را مطرح کرده که موضوع پیوستن کره جنوبی به ائتلاف آمریکا، بهعنوان یکی از گزینههای «چانهزنی» در مذاکرات مربوط به هزینههای نظامی در کره جنوبی، بین سئول و واشینگتن مطرح باشد.
آمریکا خواهان افزایش سهم کره جنوبی در هزینه همکاریهای نظامی شدهاست. مارک اسپر، وزیر دفاع ایالات متحده، نیز ماه پیش گفته بود سئول باید بودجه لازم برای مخارج و هزینههای حضور نیروهای آمریکایی و همکاریهای نظامی و امنیتی را افزایش دهد. مذاکرات در این زمینه بین دو طرف جریان دارد.
گزارشها حاکیست ایالات متحده خواستار افزایش سهم کره جنوبی از هزینههای نظامی به ۵ میلیارد دلار در سال آینده است؛ امسال رقم مورد توافق کره جنوبی ۸۷۰ میلیون دلار بود. همزمان رسانههای کرهای گفتهاند سفیر آن کشور در تهران بهخاطر «بدهی شش میلیارد دلاری» از بابت خرید نفت ایران احضار شده است.