شرکتهای بزرگ فناوری بار دیگر تاکید کردهاند بر تلاشهای خود برای مقابله با تروریسم و افراطیگری در فضای مجازی میافزایند. وعدههای تازه در حالی صورت میگیرد که مدیریت شبکههای اجتماعی مجددا با موجی از انتقادها روبهرو شدهاست.
شرکت فیسبوک روز اول مهر ماه در سازمان ملل از ابتکارات تازهای خبر داد، جاییکه رهبران فرانسه و نیوزیلند رهبری نشستی در مورد خطرات افراطیگری در فضای مجازی را برعهده دارند.
فیسبوک، توئیتر، مایکروسافت و یوتیوب، در سال ۲۰۱۷ ائتلافی غیررسمی را با هدف مقابله با تفکرات افراطی شکل دادند با عنوان «فوروم جهانی اینترنت برای مقابله با تروریسم».
هدف از این ائتلاف مقابله با متحوای افراطی خطرناک در فضای مجازی عنوان شدهاست.
با این حال انتقادها از نحوه مدیریت فضای مجازی بار دیگر بالا گرفتهاست.
موج تازهای از انتقادها برای نمونه به کشتار نیوزیلند در اسفند ماه سال پیش باز میگردد؛ وقتی یک نژادپرست سفیدبرترپندار با حمله به مساجدی در کرایستچرچ نیوزیلند، دهها نفر را کشت. مهاجم همزمان جریان حمله خود را بهصورت زنده در فضای مجازی پخش کرد و علاوه بر آن بیانیهای مملو از نظریههای توطئه و تشویق به نژادپرستی در اینرنت به جا گذاشت.
چهار ماه پیش نیز خبرگزاری آسوشیتدپرس با ارائه جزئیاتی نشان داد که چگونه سیستم خودکار بازنشر مطالب فیسبوک که برای موسسات تجاری طراحی شده به انتشار مطالب گروههای تندرو و تروریستی در خاورمیانه و گروههای طرفدار برتری نژاد سفید در آمریکا کمک میکند.
فیسبوک در واکنش به انتقادها گفته بود این شبکه بخش بزرگی از مطالب و محتوای ممنوع، در ستایش از گروه موسوم به «حکومت اسلامی» یا القاعده را قبل از آن که مشاهده و گزارش شوند، حذف میکند. با این حال شماری از مسئولین این شرکت برای پاسخگویی به پرسشها به جلسهای در سنای آمریکا فراخوانده شدند.
ابتکار تازه فیسبوک این است که یک گروه مستقل، همراه با کارکنان و مدیریت مجزا، برای مقابله با محتوای افراطی تشکیل شود.
تشکلهای غیردولتی رهبری هیئت مشورتی را در این گروه برعهده خواهند گرفت و دولتهای آمریکا، فرانسه، بریتانیا، ژاپن، کانادا، نیوزیلند و کارشناسان اتحادیه اروپا و سازمان ملل نیز مشورتهای خود را ارائه خواهند کرد.
فیسبوک در عین حال گفته تعریف خود از گروههای تروریستی را گسترش خواهد داد و از هوش مصنوعی برای افزایش ظرفیتها در یافتن و حذف ویدئوهای زنده از تیراندازی بهره خواهد گرفت.
خبرگزاری فرانسه، رویترز، اسوشیتدپرس، رادیو فردا/ت/خ
Your browser doesn’t support HTML5