کره جنوبی: وجوه بلوکه شده ایران با موفقیت به کشور ثالث منتقل شد

کره جنوبی روز سه‌شنبه تأیید کرد که پول‌های بلوکه شده ایران در این کشور «با موفقیت» به یک کشور ثالث منتقل شده است، رخدادی که پس از آزادی پنج زندانی آمریکایی در ایران و پرواز هواپیمای حامل آنها به دوحه به وقوع پیوست.

به‌دنبال انتقال شش میلارد دلار پول بوکه شده ایران در کره جنوبی به بانک‌های قطری، هواپیمایی که قطر فرستاده بود توانست پنج شهروند آمریکایی و دو تن از بستگانشان را از تهران خارج کند.

وزارت خارجه کره جنوبی در اطلاعیه‌ای گفت: «وجوه نقد ایران که به دلیل تحریم‌ها در کره جنوبی بلوکه شده بود با همکاری نزدیک کشورهای درگیر در این رخداد با موفقیت به یک کشور ثالث منتقل شد.»

این وزارتخانه تأکید کرده، پولی که به قطر منتقل شده صرف خرید غذا، دارو و دیگر اقلام بشردوستانه خواهد شد.

وزارت خارجه کره جنوبی در نهایت ضمن تشکر از دولت‌های قطر و سوئیس به خاطر «نقش سازنده‌ای که در حل و فصل این مسئله ایفا کردند»، گفت: «دولت ما انتظار دارد که در پی انتقال وجوه بلوکه شده، روابط دوجانبه ما گسترش پیدا کند.»

بیشتر در این باره: هواپیمای حامل پنج آمریکایی آزاد شده دوحه را به مقصد ایالات متحده ترک کرد

قطر در مذاکرات غیرمستقیم ایران و ایالات متحده بر سر تبادل زندانیان نقش میانجی داشت و سوئیس نیز که حافظ منافع ایالات متحده در تهران محسوب می‌شود به انتقال وجوه بلوکه شده از کره جنوبی به قطر کمک کرد.

سیامک نمازی، ایرانی-آمریکایی ۵۱ ساله، عماد شرقی ایرانی-آمریکایی ۵۹ ساله و همچنین مراد طاهباز ایرانی-آمریکایی-بریتانیایی ۶۷ ساله، سه نفر از پنج زندانی هستند که از ایران خارج شدند.

هویت دو زندانی دیگر با تابعیت آمریکایی تاکنون فاش نشده است. این دو که گفته می‌شود یکی از آن‌ها زن است، به دلایل شخصی خواسته‌اند ناشناس بمانند.

از سویی ایران نیز خواهان آزادی پنج ایرانی زندانی در آمریکاست. خبرگزاری آسوشیتدپرس نام این افراد را مهرداد انصاری، امین حسن‌زاده، رضا سرهنگ‌پور، کامبیز عطار کاشانی و کاوه افراسیابی معرفی کرده است.

چهار نفر اول، متهمان و محکومان پرونده‌های نقض تحریم‌های آمریکا در ارتباط با ایران بوده‌اند، و آقای افراسیابی که ساکن آمریکا و استاد دانشگاه است، متهم به لابی‌گری برای حکومت ایران بوده است. او گفته که نه تنها زندانی نیست بلکه در دو سال گذشته هم در دانشگاه تدریس کرده و مایل به بازگشت به ایران نیست.

با استفاده از گزارش‌های رویترز و رادیو فردا؛ س.ن