وزارت خارجه ایالات متحده روز جمعه ۱۷ مرداد تایید کرد که پیامکهای ارسالی برای شماری از مشترکان تلفن همراه در ایران و روسیه از طریق این وزارتخانه ارسال شده است.
برخی از ایرانیان طی دو روز گذشته تصویری از پیامکی را در شبکههای اجتماعی منتشر کردند که وعده میداد واشینگتن در ازای دریافت اطلاعاتی درباره دخالت خارجی علیه انتخابات آمریکا پاداشی هنگفت تا ۱۰ میلیون دلار میدهد.
یکی از سخنگوهای وزارت خارجه ایالات متحده در ایمیلی به خبرگزاری رویترز توضیح داد که هدف از این پیامک آگاهی بخشی در سطح جهان نسبت به تهدیدهای سایبری علیه انتخابات پیش رو در آمریکا و پاداش مقابله با آن بوده است.
این ایمیل میگوید که پیامکها بخشی از یک کمپین در سراسر جهان و به زبانهای مختلف است.
رویترز مینویسد، برخی از شهروندان روسیه نیز این پیامک را دریافت کردهاند که این امر واکنش ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه این کشور را به دنبال داشته است.
خانم زاخارووا در فیسبوک نوشت که حالا وبسایت وزارت خارجه آمریکا پیامهای بیشماری در تقبیح این کار دریافت خواهد کرد.
دولت ایالات متحده دست به اقدامات گستردهای جهت مقابله با دخالت احتمالی دولتهای خارجی در انتخابات دو سال قبل کنگره زد و از جمله بر اساس گزارش واشینگتنپست، نیروهای آمریکایی حملات سایبری خود را به رسانههای پروپاگاندای روسی افزایش دادند، امری که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، نیز بعدها آن را تایید کرد.
در این راستا وزارت خارجه آمریکا صفحهای را در توییتر به زبان فارسی گشوده که به «مجرمان سایبری» هشدار میدهد ایالات متحده برای دریافت اطلاعات در مورد دخالتهای خارجی در انتخابات این کشور حداکثر ۱۰ میلیون دلار پاداش میدهد.
این توییت حاوی یک آدرس تلگرام و شماره تلفنی برای ارسال اطلاعات مربوطه از طریق اپلیکیشنهای واتساپ و سیگنال است.
نتایج انتخابات ریاست جمهوری پیشین آمریکا تحت تاثیر کمپینهای خارجی قرار گرفت که تلاش کرده بودند بر آن تاثیر بگذارند. مقامات آمریکایی انگشت اتهام خود را به ویژه متوجه روسیه کردهاند.