محمدرضا هاشمیان، فوقتخصص بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان مسیح دانشوری، گفته است گازهایی که برای مسمومیت دانشآموزان استفاده میشود «ترکیبی» است و دسترسی به آنها «برای افراد عادی امکانپذیر نیست».
آقای هاشمیان روز شنبه ۱۲ اسفند به روزنامه «هممیهن» گفت که در حملههای سمی اخیر به دانشآموزان، این گازهای ترکیبی «بسیار هوشمندانه» به کار گرفته شده و با اینکه «برخی از این گازها برای بیهوشی یا لاپاراسکوپی استفاده میشود، اما این طور نیست که در دسترس عموم باشد».
بسیاری از دانشآموزانی که در ماههای اخیر دچار مسمومیت شدهاند، پس از استنشاق بویی شبیه به بوی نارنگی و در مواردی ماهی گندیده و گازوئیل در پی پدیدارشدن عوارض تنفسی، سردرد، سرگیجه، حالت تهوع و بیحسی راهی بیمارستان شدند.
آقای هاشمیان در واکنش به اظهارات وزیر بهداشت که مسمومیت ناشی از این گازها را «خفیف» اعلام کرده بود، این مسئله را «جدی» دانست و گفت که باید هرچه زودتر منبع این مسمومیت مشخص شود تا پزشکان بتوانند پادزهر و داروی مناسب برای درمان افراد مسمومشده را استفاده کنند.
این فوق تخصص در ادامه با اشاره به پیامدهای شدیدتر احتمالی این گازها، مانند مشکلات کلیوی و ریوی، بر لزوم اطلاعرسانی وزارت بهداشت در این باره نیز تأکید کرد و افزود: «نباید خیلی راحت از این موضوع گذشت. ما در شروع ماجرا هستیم و باید بدانیم چه اتفاقی افتاده است.»
پس از گذشت بیش از سه ماه از آغاز حملات گازی به مدارس دخترانه در شهرهای متعدد ایران و با اینکه برخی نمایندگان مجلس این اقدام را «عمدی» و «امنیتی» خواندهاند، مقامات دولتی، نیروی انتظامی و قوه قضائیه یا در این باره سکوت کرده یا مدعی شدهاند که هنوز «سرنخی» در این باره پیدا نشده است.
در آخرین اظهار نظر رسمی احمد وحیدی، وزیر کشور روز شنبه، ۱۳ اسفند اعلام کرد که «نمونههای مشکوک» در «آزمایشگاههای معتبر» کشور در دست بررسی است و وعده داد که در اولین فرصت نتایج آن توسط وزارت بهداشت به اطلاع مردم خواهد رسید.