ارتش و مخالفان در سودان بر سر دوره انتقالی سه ساله به توافق رسیدند

معترضان و مخالفان غیرنظامی خواستار تشکیل دولت و نهادهای قانون‌گذاری و اجرایی غیرنظامی هستند و به همین دلیل نیز هفته‌هاست در خیابان‌‌ها تجمع کرده‌اند.

ارتش سودان که در حال حاضر کنترل کشور را در دست دارد و رهبران معترضان، بر سر تشکیل دولتی موقت برای مدت سه سال، و انتقال قدرت به دولتی غیرنظامی، توافق کرده‌اند.

ژنرال یاسر عطا، عضو «شورای انتقالی نظامی»، به خبرنگاران گفته است این شورا با ائتلاف «آزادی و تغییر»، ائتلاف غیرنظامی از مخالفان و معترضان سودانی، به توافق دست یافته‌است.

ژنرال عطا افزوده است که ائتلاف «آزادی و تغییر» به دو سوم کرسی‌ها در مجلس قانون‌گذاری دست می‌یابد و احزاب و تشکل‌های دیگری که عضو این ائتلاف نیستند نیز بر مابقی کرسی‌ها خواهند نشست.

این عضو «شورای انتقالی نظامی» افزوده است که طی ۲۴ ساعت آینده توافق نهایی بر سر آرایش و توازن قوا شکل خواهد گرفت.

ائتلاف مخالفان غیرنظامی سودان و شورای نظامی در آن کشور از چند روز پیش گفت‌وگوهایی را برای دست‌یابی به توافق و توازن قوا آغاز کرده بودند، اما این مذاکرات در پی خشونت‌های دو روز گذشته متوقف شد.

روز دوشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه در جریان درگیری و تیراندازی یک افسر ارتش و پنج معترض غیرنظامی کشته شدند.

بیشتر در این باره: عمر البشیر به قتل تظاهرکنندگان متهم شد؛ دو کشته در درگیری‌های خارطوم

دادستان عمومی سودان، عمر بشیر، رئیس جمهور مخلوع آن کشور، را به مشارکت در «کشتار» تظاهرکنندگان متهم کرد.

یک ماه پیش ارتش سودان، بشیر را، که سه دهه بر کشورش حکومت کرد، در پی اعتراضات و تظاهرات مردم از قدرت برکنار کرد.

عمر حسن احمد بشیر خود یک نظامی بود که در اقدام مشابهی در سال ۱۹۸۹، صادق مهدی، نخست‌وزیر وقت، را از قدرت برکنار کرده بود.

معترضان و مخالفان غیرنظامی خواستار تشکیل دولت و نهادهای قانون‌گذاری و اجرایی غیرنظامی هستند و به همین دلیل نیز طی هفته‌های گذشته در خیابان‌ها و اطراف پادگان‌های نظامی در خارطوم، پایتخت کشور، تجمع کرده‌اند.

شورای نظامی طی این هفته‌ها از درگیری با مخالفان دوری کرده بود. این شورا روز گذشته مخالفان مسلح را متهم کرده بود که از پیشرفت به دست آمده در مذاکرات با معترضان برای تشکیل دولت انتقالی خشمگین هستند و به همین دلیل به سوی معترضان آتش گشوده‌اند.

گروهی از تظاهرکنندگان نیز گفته بودند نیروهای وابسته به حکومت بشیر آغازگر درگیری بودند.

رویترز، خبرگزاری فرانسه|ت|خ