اظهارات ضد و نقیض درباره برگزاری نماز عید فطر اهل تسنن در تهران

عکس منتشر شده در وب سایت اصلاح از نماز عید اهل سنت در مسجد رسالت.

عکس منتشر شده در وب سایت اصلاح از نماز عید اهل سنت در مسجد رسالت.

در حالی که یک نماینده مجلس می‌گوید پلیس از برگزاری مراسم نماز عید فطر اهل تسنن در تهران جلوگیر کرده است، فرماندار تهران، روز چهارشنبه ۱۵ خرداد هرگونه محدودیت برای برگزاری نماز عید فطر توسط اهل سنت در تهران را رد کرد.

محمود صادقی، نماینده تهران در توییتر خود نوشته است که پلیس از برگزاری نماز عید اهل سنت در یافت آباد تهران جلوگیری کرده است.

محمود صادقی در توییت دیگری نوشته است: «فقط چهار نمازخانه برای اهل سنت ایرانی و دو نمازخانه برای اتباع تعیین شد و پیگیری ها برای اجازه به دو نمازخانه دیگر که مورد درخواست نمازگزاران بود به جایی نرسید.»

​عیسی فرهادی، فرماندار تهران،در واکنش به عدم برگزاری نماز اهل سنت در تهران گفته است: «انتشار برخی اخبار مبنی بر اعمال محدودیت جهت برگزاری نماز عید فطر برای برادران اهل سنت از اساس کذب است و امسال همچون سال‌های گذشته این نماز برای اهل سنت در شش نقطه برگزار شد.»

عیسی فرهادی افزود: «میدان صادقیه، خلیج فارس، یافت آباد، نعمت آباد، برنامه و بودجه جنوبی، فرجام و رسالت از نقاطی بودند که نماز عید فطر برای اهل سنت برگزار شد. البته در هر نقطه دیگری از شهر هم اگر برگزار می‌شد، ممانعتی نمی‌شد. منتها در این نقاط هماهنگی‌های انتظامی، خدماتی و ترافیکی برای ایجاد نظم و امنیت مراسم و راحتی تردد انجام شده بود.»

به گفته فرماندار تهران، «نماز عید فطر در سفارتخانه‌های افغانستان و پاکستان نیز برای افغانستانی‌ها و پاکستانی‌ها برگزار شد که برای این مراسم نیز تامین امنیت و تمهیداتی برای تسهیل تردد انجام شد و همانند سال‌های قبل بدون هیچ حاشیه‌ای این نماز برگزار شد.»

در همین زمینه، وب سایت «اصلاح» که به امور اهل تسنن در ایران می پرداز نیز نوشته است: روز چهارشنبه پس از ده ماه مسجد اهل‌سنّت رسالت تهران بازگشایی و در آن نماز عید فطر با حضور ۴۰۰ نفر برگزار شده است.

وب سایت اصلاح همچنین نوشته است: «حدود ده ماه گذشته اقامه‌ نمازهای جمعه و عیدین در مسجد اهل‌سنّت رسالت تهران با مشکل مواجه شده بود» که با «پیگیری‌های مکرّر هیئت امنای مسجد، امروز بازگشایی شد.»

این وب همچنین تصاویری از برگزاری نماز عید فطر اهل سنت در صادقیه تهران منتشر کرده است.

اهل سنت در تهران با مشکلاتی در خصوص تاسیس مسجد یا برگزاری مراسم خود در پایتخت و حومه آن مواجه‌اند.

۱۸ نماینده مجلس در تیرماه سال ۱۳۹۵ درتذکر کتبی به وزیر کشور از تعطیلی فعالیت‌های نمارخانه صالحیه اهل سنت در اسلام‌شهر انتقاد کردند.

در سال ۱۳۹۴ نیز نمازخانه اهل ‌سنت در منطقه پونک تهران، «توسط نیروهای شهرداری» و با «پشتیبانی نیروهای انتظامی و امنیتی» تخریب شده است.

گزارش‌ها حاکی بود که پس از «مراجعه نیروهای امنیتی به نمازخانه پونک و گرفتن تلفن همراه» مولوی عبیدالله موسی‌زاده، امام جماعت این نمازخانه، و «تفتیش منزل» او، نیروهای شهرداری این نمازخانه را تخریب کرده‌اند.

پس از این حادثه، امام جمعه اهل سنت زاهدان در نامه‌ای به رهبر جمهوری اسلامی تاکید کرده بود که این نوع برخورد‌ها به «عوامل خشونت‌طلب و افراط‌گرا فرصت می‌دهد تا به اختلافات دامن بزنند» و اهل‌سنت را «مأیوس کنند».

در مرداد ۱۳۸۷ نمایندگان اهل سنت مجلس در نامه‌ای به محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهوری وقت ایران خواهان رفع ممنوعیت ساخت مسجد اهل سنت در تهران، شدند. فعالان اهل سنت از زندگی دستکم یک میلیون سنی در تهران سخن می‌گویند.

با استفاده از ایسنا، وب سایت اصلاح و رادیو فردا؛ خ