دومین روز بمباران غوطه شرقی توسط حکومت سوریه؛ «۲۵۰ تن کشته شده اند»

امدادگران در حال کمک به یک کودک زخمی در غوطه شرقی

گزارش ها حاکی است که بمباران غوطه شرقی در حومه دمشق توسط نیروهای حکومت سوریه برای دومین روز پیاپی ادامه داشت و فعالان حقوق بشر می گویند، در این دور تازه بمباران ها دستکم ۲۵۰ نفر کشته شده اند.

به گزارش رویترز، دیده بان حقوق بشر سوریه روز سه شنبه اول اسفند گفته است، این بمباران ها مرگبارترین حملات به غوطه شرقی از سال ۲۰۱۳ تاکنون است.

طبق این گزارش، نیروهای دولتی علاوه بر حملات هوایی منطقه غوطه شرقی را هدف آتش باری توپخانه و راکت های خود قرار داده اند. این حملات واکنش جهانی در پی داشته اند.

فرانسه، عضو دائم شورای امنیت، این حملات را نقض قوانین بین المللی حقوق بشر دانسته است.

هنوز حکومت سوریه به گزارش ها در خصوص تلفات غیر نظامیان در غوطه شرقی پاسخ نداده است، اما پیشتر اعلام کرده بود که نیروهای دولتی فقط مواضع مخالفان را مورد حمله قرار می دهند.

نیروهای دولتی سوریه و متحدان آن عملیاتی را درچند جبهه برای پایان دادن به مقاومت پنج ساله نیروهای مخالف در غوطه شرقی آغاز کرده اند.

دیده بان حقوق بشر سوریه می گوید، تنها در بمباران روز سه شنبه دستکم ۱۰۶ نفر از جمله کودکان کشته شده اند.

پانوس مومتزیس، هماهنگ کننده کمک های سوریه در سازمان ملل، بمباران پنج بیمارستان در غوطه شرقی را محکوم کرد و گفت،حمله به مراکز درمانی می تواند «جنایت جنگی» محسوب شود.

در همین حال، هدر نائورت، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز از تشدید خشونت ها در غوطه شرقی «عمیقا» ابراز نگرانی کرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا تصریح کرده است: تاکتیک حکومت بشار اسد برای محاصره و گرسنگی دادن به مردم ...باعث تشدید فاجعه انسانی در این منطقه شده است.

خانم نائورت تاکید کرد که آمریکا از درخواست سازمان ملل برای آتش بس یک ماه در این منطقه برای انتقال کمک های انساندوستانه برای مردم محاصره شده حمایت می کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا همچنین از روسیه خواست کمک ها به حکومت بشار اسد را متوقف کند.

سازمان ملل می گوید، در حدود ۴۰۰ هزار نفر در این منطقه غوطه شرقی در محاصره قرار دارند. این منطقه از سال ۲۰۱۳ توسط نیروهای دولتی محاصره شده است.

بنا بر گزارش‌ها، نیروهای دولتی سوریه و متحدان آن‌ها، که از پشتیبانی ایران و روسیه برخوردار هستند، در تلاش برای تصرف واپسین مناطق اصلیِ تحت کنترل شورشیان، در غرب کشور هستند. حملات هفته‌های گذشته در ادلب و غوطه شرقی -در حاشیه دمشق- نیز به‌طور مشخصی افزایش پیدا کرده‌است. دولت دمشق، مخالفان خود را به‌طور عمومی «گروه‌های تروریستی» توصیف می‌کند.

جنگ داخلی سوریه با صدها هزار کشته، آوارگی بیش از نیمی از جمعیت کشور، و ایجاد یکی از گسترده‌ترین بحران‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، هفت سال است که ادامه دارد.

با استفاده از گزارش های رویترز و رادیو فردا؛ خ.ک