سوریه ویزای مخصوص دیپلمات‌های اروپایی را «لغو کرد»

نمایی از «دوما» در حومه دمشق (عکس از آرشیو)

به گفته دیپلمات‌های اتحادیه اروپا دولت بشار اسد ویزای مخصوص دیپلمات‌ها و مقامات این اتحادیه را که به طور مرتب بین بیروت و دمشق سفر می کنند لغو کرده و در نتیجه فعالیت مربوط به توزیع کمک های بشردوستانه دشوارتر شده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱ اکثر کشورهای اتحادیه اروپا در اعتراض به سرکوب مخالفان توسط حکومت سوریه سفارت خود در شهر دمشق را تعطیل کردند و شهر بیروت به مرکز اصلی فعالیت‌های دیپلماتیک اروپا تبدیل شد.

دیپلمات های اروپایی می گویند ویزاهای مخصوص برای ورود نامحدود به سوریه از اوایل ژانویه و بدون ارائه هیچ توضیحی از سوی دولت لغو شده‌اند. بنابراین دیپلمات‌ها و مقامات این اتحادیه هر بار که قصد سفر به سوریه دارند باید مجددا تقاضای ویزا کنند که روند وقت گیری است.

بیشتر در این باره: رئیس هیئت مخالفان اسد: اکثریت مردم سوریه خواستار یک راه‌حل سیاسی هستند

این دیپلمات ها که حاضر نشدند نام آنها در گزارش قید شود معتقدند این اقدام دولت سوریه تلاشی برای اعمال فشار به کشورهای اروپایی برای گشایش سفارت های خود در دمشق است.

یکی از دیپلمات ها گفت:«این یک مشکل جدی برای فعالیت های بشردوستانه اتحادیه اروپاست و به فعالیت دیپلمات ها، سفارت ها و دولت های اتحادیه اروپا لطمه می زند.»

خبرگزاری رویترز نتوانسته واکنش وزارت خارجه سوریه در این زمینه را کسب کند.

اتحادیه اروپا حدود ۸۰۰ میلیون یورو کمک های بشردوستانه از جمله مواد غذایی، دارو و سرپناه به سوریه منتقل کرده است.

تاکنون در مورد پیامدهای لغو ویزای مخصوص دیپلمات های اروپایی اظهار نظری نشده ولی یک سخنگوی کمیسیون اروپا گفت: «این اتحادیه تمام اقدامات لازم را انجام خواهد داد تا تاثیراین محدودیت بر انتقال کمک های بشردوستانه به داخل سوریه را به حداقل برساند.»

اتحادیه اروپا که روز دوشنبه تحریم‌های اقتصادی جدیدید علیه حکومت سوريه وضع کرد، می گوید تا زمانی که یک روند انتقالی سیاسی بدون مشارکت بشار اسد آغاز نشود به سیاست تحریم را ادامه خواهد داد.

ولی دیپلمات های اروپایی در عین حال اذعان دارند که موقعیت حکومت سوریه به نسبت چند سال پیش تقویت شده و اکنون مناطق گسترده‌ای از خاک این کشور را در کنترل خود دارد. در عین حال سایر کشورها نیز در حال تجدید نظر در موضع گیری خود در قبال حکومت سوریه هستند.

یکی از دیپلمات های اروپایی گفت:«تاکنون اتحادیه اروپا در زمینه عدم همکاری با بشار اسد متحد است ولی در عین حال واقف است که او به نسبت گذشته قوی تر است.»

امارات متحده عربی، یکی از متحدان منطقه ای آمریکا و از حامیان نیروهای مخالف بشار اسد، ماه دسامبر سفارت خود در دمشق را گشود. عمر البشیر رییس جمهور سودان نیز در ماه دسامبر اولین رهبر عربی بود که از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه به آن کشور سفر کرد.

همزمان به نظر می رسد که اتحادیه عرب نیز ممکن است در آینده نزدیک در مورد پایان دادن به تعلیق عضویت سوریه تصمیم گیری کند. رهبران اتحادیه عرب و اتحادیه اروپا قرار است روز ۲۴ فوریه در یک اجلاس دو روزه در قاهره ملاقات کنند.

با استفاده از گزارش رویترز؛ ش.ر؛خ