تلویزیون دولتی سوریه: چند موشک و یک جنگنده اسرائیل در حمله به تی-۴ هدف قرار گرفتند

پایگاه تیاس یا تی-۴ روی نقشه

تلویزیون دولتی سوریه می‌گوید ارتش آن کشور چند موشک و «یک جنگنده» اسرائیلی را در جریان «حمله» به پایگاه هوایی تی-۴ در حمص، هدف قرار داده‌است. ارتش اسرائیل می‌گوید در مورد گزارش‌های خارجی اظهار نظر نمی‌کند.

تلویزیون دولتی سوریه، ۱۷ تیر ماه، به نقل از یک مقام نظامی آن کشور که نامش فاش نشده گفته است هدف از این «حمله» پایگاه هوایی تیاس یا تی-۴ در حمص بود و اسرائیل «اقدام به پرتاب شـش موشک» کرده‌است.

گزارش منتشرشده در رسانه دولتی دمشق اشاره‌ای به تلفات احتمالی این «حمله» نکرده‌است، اما مدعی شده که یک هواپیما، و چند موشک پیش از برخورد به اهداف خود، هدف قرار گرفته‌اند.

خبرگزاری دولتی سوریه نیز بیانیه‌ای به نقل از یک مقام نظامی آن کشور منتشر کرده است که پدافند هوایی به «حمله اسرائیل پاسخ داده، چند موشک که پایگاه هوایی تی-۴ را هدف قرار داده بودند، سرنگون کرده، یک جنگنده مهاجم را هدف قرار داده و مابقی را مجبور به ترک آسمان کرده است».

به گزارش خبرگزاری‌های بین‌المللی، ارتش اسرائیل از اظهار نظر در مورد این گزارش‌ها خودداری کرده و یا گفته به گزارش‌های خارجی واکنشی نشان نمی‌دهد.

اسوشیتدپرس به نقل از سازمان دیدبان حقوق بشر سوریه که در لندن مستقر است، می‌گوید هدف از این «حمله»، نیروهای ایرانی و شبه‌نظامیان غیر سوری مورد حمایت ایران بودند.

پایگاه تیاس یا تی-۴ پیشتر نیز هدف حمله اسرائیل قرار گرفته بود؛ اسرائیل در بهمن ماه سال پیش پایگاه تی-۴ را در واکنش به «اقدام ایران در ارسال پهپاد نظامی» به آسمان کشورش، بمباران کرد. در فروردین ماه گذشته ۱۴ نفر، از جمله چند ایرانی، در حمله‌ای به این پایگاه کشته شدند.

ایران در کنار روسیه، مهم‌ترین حامیان بشار اسد به شمار می‌روند. اسرائیل بارها در مورد حضور ایران در سوریه و گسترش نفوذ آن در مناطق اطراف خاک خود هشدار داده و می‌گوید برای جلوگیری از آن، دست به هر اقدامی لازم باشد، می‌زند.

گزارش‌های تازه در مورد دور تازه‌ای از حملات به پایگاه تیاس یا تی-۴ در حمص در حالی منتشر می‌شود که نیروهای دولتی سوریه در حال پیش‌روی در مناطق نزدیک به بلندی‌های جولان، در مرز اسرائیل، هستند. همزمان، یک مقام مجلس جمهوری اسلامی نیز روز گذشته تاکید کرده که نیروهای به تعبیر او «مستشار نظامی» ایران، همچنان به حضور خود در سوریه ادامه خواهند داد. مقام‌های اسرائیلی، از جمله نخست‌وزیر آن کشور، بارها با مقام‌های ارشد روسیه، از جمله رئیس‌جمهوری آن، در مورد «نفوذ ایران در سوریه» گفت‌وگو کرده و خواستار «مهار» آن شده‌اند.

بنا بر برخی گزارش‌ها، اسرائیل خواستار پی‌گیری تدابیر امنیتی در مناطق کاهش تنش در جنوب سوریه، مانند درعا و قنیطره است. اسرائیل تأکید دارد حضور نظامی ایران و حزب‌الله لبنان در آن را «تحمل نمی‌کند».

آمریکا، روسیه و اردن در تیرماه سال گذشته به توافقی برای ایجاد یک منطقه امن در جنوب سوریه، شامل سه استان درعا، قنیطره و سویدا، دست یافتند. این سه استان در نزدیکی مرزهای اردن و همچنین بلندی‌های جولان واقع شده‌اند و در ماه‌های اخیر درگیری‌های شدیدی در آن‌ها جریان داشت.

با استفاده از رویترز، اسوشیتدپرس، خبرگزاری آلمان، رادیو فردا|ت.ت