نیروهای شبهنظامی تحت حمایت آمریکا در سوریه روز شنبه، اول مهرماه، موفق شدند یک میدان گازی مهم را در استان دیرالزور به تصرف خود درآورند. در همین روز وزیر خارجه سوریه در سازمان ملل از پیروزی قریبالوقوع این حکومت خبر داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، گروه شبهنظامی «نیروی دموکراتیک سوریه»، متشکل از اعضای عرب و کرد سوریه، روز شنبه از تصرف «یک میدان گاز طبیعی مهم» به نام کونوکو در استان شرقی دیرالزور خبر داد.
این گروه که از حمایت ایالات متحده برخوردار است چند هفته است که در این استان شرقی با گروه حکومت اسلامی، داعش، در نبرد است.
گروه داعش از هفتههای گذشته در استان دیرالزور در دو جبهه مجبور به جنگ شده است: از یک سو با این گروه شبهنظامی تحتالحمایه آمریکا و از سوی دیگر با ارتش سوریه که تحت حمایت ایران و روسیه است.
در همین زمینه سه روز پیش خبر رسید که نیروهای دولتی بشار اسد که در دیرالزور درگیر نبرد با گروه حکومت اسلامی هستند، از رود فرات گذشته و به کرانه شرقی آن رفتهاند، جایی که نیروهای مورد حمایت ائتلاف تحت رهبری آمریکا حضور دارند.
روز شنبه در نیویورک وزیر خارجه سوریه یعنی ولید معلم در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی داشت و از پشت آن تریبون اعلام کرد که پیروزی حکومت بشار اسد بر نیروهای متخاصم در خاک این کشور نزدیک است.
به گفته این مقام حکومت سوریه، پیروزی در حلب و پالمیرا، رفع محاصره از دیرالزور و پاکسازی بخشهای وسیعی از این کشور از وجود تروریستها همگی «ثابت میکند که پیروزی نزدیک است».
همزمان با شکستهای پیاپی گروه داعش در عراق و سوریه، به نظر میرسد حکومت بشار اسد هم در دمشق به این اطمینان رسیده که پس از حدود هفت سال جنگ داخلی در این کشور اکنون میتواند بار دیگر به ثبات برسد.
آقای اسد به پیروزی خود آن قدر اطمینان پیدا کرده است که چندی پیش در نامهای به آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، نیز این پیروزی را تبریک گفت.
فرمانده شاخه برونمرزی سپاه پاسداران نیز روز پنجشنبه ۳۰ شهریور در یک سخنرانی وعده داد که ایران «تا دو ماه دیگر» در کنار روسیه و سوریه نابودی گروه حکومت اسلامی، داعش، را جشن خواهد گرفت.
وزیر خارجه سوریه روز شنبه همچنین از ایجاد مناطق کاهش تنش در بخشهایی از خاک این کشور استقبال کرده و ابراز امیدواری کرد که این اقدام «پایانی واقعی برای تخاصمات» باشد.
ایران و روسیه و ترکیه در چارچوب مذاکرات آستانه، پایتخت قزاقستان، که چند ماه است در چند دور برگزار شده تاکنون چهار منطقه کاهش تنش در خاک سوریه ایجاد کردهاند که قرار است از شدن درگیریها بین گروههای متخاصم بکاهد.
هفته گذشته رئیس هیئت روسی در مذاکرات مربوط به سوریه در آستانه گفت که بخت دستیابی به توافق برای ایجاد چهارمین منطقه کاهش تنش در سوریه «بسیار نزدیک» است.
با این حال وزیر خارجه سوریه روز شنبه تاکید کرد که این مناطق کاهش تنش موقتیاند و «نباید به تمامیت ارضی سوریه لطمه بزنند».
این نکته نشان میدهد که حکومت بشار اسد نیز همچون منتقدان طرح ایجاد منطقه کاهش تنش نگران تجزیه کشور است.
در پاسخ به این انتقاد، به گزارش خبرگزاری رویترز، سه کشور ترکیه و ایران و روسیه بر موقتی بودن این مناطق تاکید و انکار کردهاند که هدف تجزیه این کشور بوده است.